Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Ételek a bőr egészségéért nyáron is

2021. 08. 16. 13:31:00 Veress Máté - HillVital

A kánikulában igen megterhelő lehet az alkohol és a nagyon zsíros ételek fogyasztása. Tehát először is ezeket NE fogyasszuk a nagy melegben!
 

Megvédhetjük a bőrünket a leégéstől, ha piros, narancssárga és sötétzöld gyümölcsöket és zöldségeket fogyasztunk, valamint a máj, a tojás és a halak segítenek a leégett bőr gyógyulásában. Napközben ajánlott a saláta, a friss gyümölcsök fogyasztása. Este nem ajánlott túl későn enni (18:00 után), és mindenképpen fogyasszunk inkább grillezett, párolt és nyárson sült halat, sok zöldséggel.

 

Ajánlott a sárgarépa, paradicsom, kaliforniai paprika, sárgabarack és sárgadinnye, görögdinnye fogyasztása. Ha mégis leég a bőrünk, akkor viszont fogyasszunk minél több tojást, olajos halat, májat! A C-vitamin-fogyasztás nagyban hozzájárul a bőr rugalmasságához. Fontos odafigyelni a megfelelő B-, D-, E- vitaminbevitel is.
 

A cukrokban gazdag szénsavas üdítőitalok fogyasztását teljesen érdemes elhagyni. Inkább igyál vizet valamint fogyassz frissen préselt gyümölcs és zöldségleveket, turmixokat vagy smoothiet. Ezek megfelelő mennyiségű vitamint és ásványi anyagot juttatnak a szervezet. A zöld tea is nagyszerű regeneráló hatással rendelkezik valamint találhatóak benne antioxidánsok is. A rendszeres fogyasztásával a bőr kisimul és megtisztul. Gyógynövények közül érdemes alkalmazni a csalánlevelet, citromfüvet, kamillát és a borsmentát.

Ezekből nagyszerű gyógytea készíthető. A gyömbérből és a bodzavirágból készült tea megtisztít a méreganyagoktól és az immunrendszert is erősíti. Regenerálja a bőrt is. A spárga nagyon alacsony energiatartalommal rendelkezik és sokféleképpen fogyasztható. A szervezetben lévő cink képes szabályozni a faggyútermelést tehát pattanásokra és mitesszerekre hajlamos bőr esetén fontos a cinkpótlás.

Sok cinket tartalmaznak a zöldleveles növények, a búzacsíra és a máj is. A spenótos ételek, saláták is nagyon jó cinkforrások. A rostok bevitele is nagyon fontos. A rostok az egész szervezet méregtelenítésében is szerepet játszanak.

 

Ezek az ételek jót tesznek a bőrünknek.