Érvédő hatással rendelkező ételek
Ha szeretnéd egészségesen tartani a szívedet és az ereidet, akkor be kell vetned az ételeket ebben az esetben.
Több olyan étel is van amelyek nagyszerű érvédő hatással rendelkeznek.
Nézzük is melyek ezek az ételek:
Mandula: Érdemes inkább ezt nassolni a chipsek és az egyéb sós ropogtatnivalók helyett. A nyers és sótlan mandulának nagyon magas az E-vitamin tartalma. Nagyon sok kalciumot és magnéziumot tartalmaz. Az kalóriatartalma nem valami alacsony, ezért nem ajánlott egy maréknál többet fogyasztani belőle.
Alma: A rendszeres fogyasztása védi a szívet. Egy kutatás bebizonyította, hogy aki napi 1 almát elfogyaszt sokkal egészségesebb lesz a szíve.
Babfélék, hüvelyesek: A bab, a lencse, a fekete bab és a csicseriborsó is ezek közé tartoznak. A benne található hatóanyagok megvédik az artériákat és az ereket. Ezáltal a szív sokkal egészségesebb lesz.
Kék áfonya: Az áfonyafélék rendkívül egészségesek. Előnyösen hat az egész szervezetre, nagyszerű hatással van az erekre és a szívre is. Magas az antioxidáns tartalma, nagyszerű gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, ezért megakadályozza azt, hogy lerakódások jöjjenek létre az erekben.
Fahéj: A rendszeres fogyasztása segít csökkenteni a vércukor és a koleszterinszintet is. Segít benne, hogy az ereket normális terhelés érje.
Lenmag és lenmagolaj: Nagyon sok gyulladáscsökkentő és szívvédő omega-3 zsírsav található benne. Akár otthon is készíthetsz lenmagtöretet. Ha megőrölöd a lenmagokat, akkor tudja a szervezet a legjobban hasznosítani a nagyszerű olajat ami benne található.
Káposztafélék: A káposztafélék nagyon sok K-, A- és C- vitamint tartalmaznak valamint magas a rosttartalmuk. A benne található káliumnak köszönhetően segít helyreállítani a vérnyomást. A folsavtartalmának köszönhetően segít az érelmeszesedést is megelőzni.
Paradicsom: A paradicsomban található likopin is nagyon jó hatással van a vérkeringésre. A benne található C-vitamin segíti a vas felszívódását. Az a legjobb ha nyersen fogyasztjuk, salátaként.
Padlizsán: Nagyon magas a padlizsán antocián-tartalma. Az antociánról tudni kell, hogy rendkívüli gyulladáscsökkentő és szíverősítő hatása van.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
