Menü

Ezeket az ételeket rosszul tároljuk

HillVital
2017-03-23 15:21:00

Friss, vágott zöldfűszerek: Tegyük bele papírba, és helyezzük a hűtőbe. A papír felszívja a felesleges nedvességet, ezáltal lassul a romlási folyamat. Amit nem használtunk fel, abból készíthetünk fűszervajat, pestót, így tovább frissen tarthatjuk.

Tojás: Nem ajánlott a tojást a hűtő ajtajába tenni, mivel ott nagy a hőmérséklet-ingadozás, és az nem tesz jót a tojásoknak. Hagyjuk a tojásokat a tartóban, és tegyük a hűtő hátsó vagy alsó polcára.

Paradicsom: Ezt nem kell hűtőben tárolni, mivel a hideg lelassítja az érési folyamatot. A már érett paradicsomot ne tartsuk más zöldségek közelében, mert felgyorsítja a többi zöldség romlását.

Sajt: A sajtokat tároljuk alufóliában vagy frissen tartó fóliában, mivel meg kell akadályozni, hogy a sajt benedvesedjen, mert ez hozzájárul a penész megjelenéséhez.

 

Burgonya: A nagyobb darabokat tároljuk sötét, hűvös helyen, az aprókat viszont tehetjük a hűtőbe. Ne tegyük ki a burgonyát közvetlen napfénynek, mert hatására megnövekszik a káros toxinok szintje.

Banán: Ne tegyük hűtőbe, mivel a hideg hatására hamarabb megbarnul a héja. Tartsuk külön helyen, távol a többi zöldségtől és gyümölcstől.

Rosszul tároljuk ezeket az ételeket.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Házi praktikák, fortélyok ételek
blog comments powered by Disqus
Google