Termékek Menü
0

Ételek magnéziumhiány esetére!

HillVital
2015-03-12 09:59:00

1.Tökmag: A tökmagban annyi magnézium van mint a napraforgómagban, ugyanakkor nagy mennyiségű vasat is tartalmaz valamint rezet,cinket, és B-vitamint. Salátákhoz kiváló de magában is megehetjük.

 

 

 

 

 

 

2.Kakaó: Ez hasonlóan nagy mennyiségű magnéziumtartalommal rendelkezik mint a tökmag, valamint sok nyomelemet is találhatunk benne. A legjobb alternatíva a kakaóban a keserűcsokoládé. Válasszunk legalább 70%-os kakaótartalmú csokoládét.

 

 

 

 

 

 

 

 

3.Amaránt: Az amaránt is kitűnő magnéziumforrás. Nagyon ízletes kenyérben de müzliben is kiváló.

 

 

 

 

 

 

 

4.Quinoa: Jó magnéziumforrás a quinoa is. Öblítsük át folyó víz alatt egy szitában és úgy készítsük el köretnek. Érdemes a quinoát gyakran fogyasztani köretnek ugyanis a rizsben és a burgonyában még feleannyi magnézium sincs mint a quinoában.

 

 

 

 

 

 

 

5.Szezám: Elsősorban kalciumforrásként ismert pedig magnéziumtartalmával is az élen jár. Szórhatjuk salátákra, müzlibe vagy pékárukra.

 

 

 

 

 

 

 

6.Mák: A mák is gazdag magnéziumforrásnak számít. Felhasználhatjuk desszertbe, turmixba, müzlibe vagy gyümölcssalátába.

 

 

 

 

 

 

 

 

7.Hüvelyesek: Lehet akár csicseriborsó, fehérbab, borsó vagy lencse – mindegyik gazdag magnéziumban.

 

 

 

 

 

 

8.Csalán: A csalán is kitűnő magnéziumforrás. A zsenge leveleiből készíthetünk zöldturmixot és minden más fogást amihez spenótot vagy mángoldot használunk.

 

 

 

 

 

9.Banán: A friss banán semmivel sem tartalmaz több magnéziumot mint a szeder vagy a málna. Ellenben a szárított banán nagy magnéziumforrás, ezért jó ha rendszeresen szerepel az étrendünkben.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus
Google