Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Ételek magnéziumhiány esetére!

HillVital
2015. 03. 12. 09:59:00

Milyen jelekkel jelentkezhet a magnéziumhiány, és milyen ételek fogyasztásával juttathatjuk be azt a szervezetünkbe? 

A magnézium az egy legfontosabb ásványi anyag a szervezetünkben. Számos feladat elvgézéséhez szükséges a szervezet számára. Ilyen például a vérnyomás szabályozás, az izmok megfelelő működése de az immunrendszernek és az emésztésnek is szüksége van rá.

A magnéziumhiány általában a következő tünetekkel jelentkezhet:

- Fejfájás
- Gyengeség, fáradtság
- Szívritmus zavarok
- Hangulatingadozások
- Izomgörcsök, izomfájdalmak
- Memóriazavarok
- Vérnyomásproblémák 

Általában ez a 7 tünet jellemző rá, de jelentkezhetnek más, hasonló tünetek is. Kezdeti tünetnek számít az izomgörcs és az izomrángás is.

Javasolt naponta magnéziumban gazdag élelmiszereket fogyasztani, ezek közül most megismerhetsz néhányat!

1.Tökmag: A tökmagban annyi magnézium van mint a napraforgómagban, ugyanakkor nagy mennyiségű vasat is tartalmaz valamint rezet,cinket, és B-vitamint. Salátákhoz kiváló de magában is megehetjük. Érdemes naponta egy fél csészével elfogyasztani belőle.

2.Kakaó: Ez hasonlóan nagy mennyiségű magnéziumtartalommal rendelkezik mint a tökmag, valamint sok nyomelemet is találhatunk benne. A legjobb alternatíva a kakaóban a keserűcsokoládé. Válasszunk legalább 70%-os kakaótartalmú csokoládét.

3.Amaránt: Az amaránt is kitűnő magnéziumforrás. Nagyon ízletes kenyérben de müzliben is kiváló.

4.Quinoa: Jó magnéziumforrás a quinoa is. Öblítsük át folyó víz alatt egy szitában és úgy készítsük el köretnek. Érdemes a quinoát gyakran fogyasztani köretnek ugyanis a rizsben és a burgonyában még feleannyi magnézium sincs mint a quinoában.

5.Szezám: Elsősorban kalciumforrásként ismert pedig magnéziumtartalmával is az élen jár. Szórhatjuk salátákra, müzlibe vagy pékárukra.

6.Mák: A mák is gazdag magnéziumforrásnak számít. Felhasználhatjuk desszertbe, turmixba, müzlibe vagy gyümölcssalátába.

7.Hüvelyesek: Lehet akár csicseriborsó, fehérbab, borsó vagy lencse – mindegyik gazdag magnéziumban.

8.Csalán: A csalán is kitűnő magnéziumforrás. A zsenge leveleiből készíthetünk zöldturmixot és minden más fogást amihez spenótot vagy mángoldot használunk.

9.Banán: A friss banán semmivel sem tartalmaz több magnéziumot mint a szeder vagy a málna. Ellenben a szárított banán nagy magnéziumforrás, ezért jó ha rendszeresen szerepel az étrendünkben.

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

"Dr. Rojkó László, Budai Péter"

 
Tartalomhoz tartozó címkék: blog

Keresés