Termékek Menü
0

Az ételek színkódja 1.

HillVital
2016-06-15 15:25:00
Az ételek színkódja 1.

A zöldségek és gyümölcsök színe nagyon fontos. Nemcsak a látvány miatt, hanem azért is, mert a szín a természet jelzőrendszere. Vagyis az ételek színkódja elárulja, hogy milyen tápanyagot tartalmaznak, s az milyen jótékony hatással van a szervezetünkre.  A következő cikksorozatunkban végig vesszük az egész színskálát. Milyen tápanyagokat rejtenek a különböző színek. Kezdjük a zölddel!
Tovább…

Zöld és a klorofill: a legjobb méregtelenítő.
 

A zöld színű zöldségek és gyümölcsök jó méregtelenítők. Magas víz – és rosttartalmúak. Ezen kívül klorofillt is tartalmaznak, amely fotoszintézis útján keletkezik.

Tehát a zöld színű növények a bennük található klorofill révén tisztítják a vért, hozzájárulnak a máj hatékony működéséhez, és javítják a vérképet. A szervezetünkben felgyülemlett káros anyagokat kitakarítja, ellensúlyozza a stressz, a dohányzás és az alkohol hatásait. A rák számos fajtája elleni küzdelemben is segít, az érelmeszesedés ellen is hatékony. A klorofill szerkezete hasonlít az emberi vér szerkezetéhez. A különbség annyi, hogy míg a vér vasat tartalmaz, a klorofill pedig magnéziumot.

Legfontosabb forrásai: spenót, brokkoli, kivi, zöldbab, fejes saláta, uborka, zöldborsó, zöld búzafű, alga.

Legközelebb a piros következik. 

Fogyassz zöld ételeket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor iratkozz fel, mert hetente kétszer, a legérdekesebb témákat publikáljuk az olvasóinknak! Ja, mellesleg feliratkozásoddal minden szerdán nyerhetsz is!      


Részletek 


Tartalomhoz tartozó címkék: Egészség
blog comments powered by Disqus
Google