Menü

Az ételek színkódja 3.

HillVital
2016-06-28 14:51:00

Narancssárga és a béta-karotin: fiatalon tart.

A narancssárga zöldségek és gyümölcsök a béta-karotinnak, vagyis az A-vitamin provitaminjának természetes forrásai. Ettől olyan narancsos színűek.

Megvédi sejtjeinket a szabad gyökök roncsoló hatásától és a káros UV-sugárzástól. Segíti az egyenletes, szép barnulást, lelassítja a bőr öregedését. fogyasszunk tehát béta – karotinban gazdag ételeket, mert ezáltal megőrizhetjük bőrünk fiatalságát.

Legfontosabb forrásai: sütőtök, sárgarépa, narancs, sárgabarack, őszibarack, sárgadinnye, mangó.

A karotint tartalmazó gyümölcsök és zöldségek hatását C-vitaminnal tovább fokozhatjuk. Tehát majd legközelebb olvasd el a citromsárgáról szóló részt is.

Ismerd meg a narancssárga ételeket.

Tartalomhoz tartozó címkék: Egészség
blog comments powered by Disqus
Google