Termékek Menü
0

Az ételek színkódja 3.

HillVital
2016-06-28 14:51:00
Az ételek színkódja 3.

Cikksorozatunkban elérkeztünk a narancssárgához. Mint már említettük, a zöldségek és gyümölcsök színéből lehet következtetni, hogy milyen tápanyagokat tartalmaznak, s ezek milyen hatással vannak szervezetünkre. Nézzük, mire jó a narancssárga!
Tovább…

Narancssárga és a béta-karotin: fiatalon tart.
 

A narancssárga zöldségek és gyümölcsök a béta-karotinnak, vagyis az A-vitamin provitaminjának természetes forrásai. Ettől olyan narancsos színűek.

Megvédi sejtjeinket a szabad gyökök roncsoló hatásától és a káros UV-sugárzástól. Segíti az egyenletes, szép barnulást, lelassítja a bőr öregedését. fogyasszunk tehát béta – karotinban gazdag ételeket, mert ezáltal megőrizhetjük bőrünk fiatalságát.

Legfontosabb forrásai: sütőtök, sárgarépa, narancs, sárgabarack, őszibarack, sárgadinnye, mangó.

A karotint tartalmazó gyümölcsök és zöldségek hatását C-vitaminnal tovább fokozhatjuk. Tehát majd legközelebb olvasd el a citromsárgáról szóló részt is.
Ismerd meg a narancssárga ételeket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor iratkozz fel, mert hetente kétszer, a legérdekesebb témákat publikáljuk az olvasóinknak! Ja, mellesleg feliratkozásoddal minden szerdán nyerhetsz is!      

Részletek 


 

 




 

Tartalomhoz tartozó címkék: Egészség
blog comments powered by Disqus
Google