Termékek Menü
0

Az ételek színkódja 4.

HillVital
2016-07-06 13:42:00
Az ételek színkódja 4.

Cikksorozatunkban eddig megismerkedtünk a zöld, a piros, a vörös és a narancssárga színű zöldségek, gyümölcsök jótékony hatásaival. Most elérkeztünk a citromsárgához. Nézzük, miért fogyasszunk ilyen színű ételeket!
Tovább…

Citromsárga és a C-vitamin: energikussá és fitté tesz.
 

A sárga ételek tele vannak a legfontosabb immunvédő vitaminnal, a C-vitaminnal. 

Véd minket a betegségek ellen, ezen kívül elősegíti a baktériumok, vírusok okozta fertőzések leküzdését is. Véd a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben, erősíti az artériák szerkezetét, megakadályozza a vérrögképződést, csökkenti a koleszterinszintet. Mivel vízben oldódik, naponta szükséges a pótlása.

Legfontosabb forrásai: paprika, citrom, grépfrút, ananász, körte, spárga, káposzta.

Még egy érdekesség a C-vitaminnal kapcsolatban. A C-vitamint az állatok maguk állítják elő, mindig annyit, amennyire szükségük van. Az emberi szervezet erre sajnos nem képes.
Az ételek színkódja 4.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletek 


Tartalomhoz tartozó címkék: Egészség
blog comments powered by Disqus
Google