Termékek Menü
0

Az ételek színkódja 5.

HillVital
2016-07-12 14:03:00
Az ételek színkódja 5.

Az ételek színkódjáról szóló cikksorozatunk lassan a végéhez közeledik. Aki lemaradt volna, röviden a következőről van szó. A különféle színű zöldségek és gyümölcsök más és más hatással vannak a szervezetünkre. Megvizsgáltuk, hogy az egyes színűek (zöld, piros, vörös, narancssárga, citromsárga) milyen pozitív hatást gyakorolnak szervezetünk egészséges működésére. Következzék most a lila!
Tovább…

Lila és a flavonoidok: a legerősebb antioxidánsok.



 

A sötétlila gyümölcsök a legjelentősebb antioxidánsok, még a citrusféléktől is jobbak. Mitől lila színűek? Az antocián nevű flavonoidtól.

Ez segíti a véráramba szállított tápanyagok eljutását a sejtekhez, ezen kívül erősíti és rugalmassá teszi az érfalat, gátolja az érelmeszesedés kialakulását. Egyúttal erős antioxidáns is, ezáltal segíti a szervezetet a káros UV - sugarak ellen.

Ezen kívül nagy szerepe van a rák kialakulásának megelőzésében.

Legfontosabb forrásai: szeder, szilva, áfonya, lila szőlő, lilakáposzta, padlizsán, fekete ribizli.

Ezek közül kiemelnénk a 3 legfontosabb antocián-forrást: áfonya, szeder, lila szőlőhéj.

Már csak a barna színű zöldségek, gyümölcsök vannak hátra!

Az ételek színkódja 5.


 

 




Részletek 


Tartalomhoz tartozó címkék: Egészség
blog comments powered by Disqus
Google