Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Étrend a várandósság alatt

HillVital
2017. 09. 27. 15:34:00

Gyümölcsök

Vitathatatlanul a táplálkozás legfontosabb eleme a gyümölcsfogyasztás. Tele vannak ugyanis létfontosságú vitaminokkal, ásványokkal, folyadékkal és antioxidánsokkal, amelyek nélkülözhetetlenek a baba fejlődése szempontjából.  

Gabona és gabonafélék

A teljes kiőrlésű élelmiszerek jó hatással vannak a kismamára a várandósság alatt, mivel nagy a rosttartalmuk. A nagy rosttartalom mellett tele vannak ásványi anyagokkal, továbbá magas a vastartalmuk. A várandós nők gyakran szenvednek székrekedéstől, ez akár aranyérhez is vezethet. Ezért fontos a magas rosttartalmú ételek fogyasztása.


Zsír

Azoknak a nőknek, akik egész életükben próbálták elkerülni a zsíros ételeket, van egy jó hír: a szervezetnek igenis szüksége van zsírokra. Várandósság idején az esszenciális zsírsavak tartják fenn és fokozzák az anyagcsere működését. Ez azért fontos, mert a baba fejlődéséhez kalóriák és zsírok is kellenek. A normális fejlődéshez fontos az Omega-3 és az Omega-6 zsírsavak fogyasztása. Az esszenciális zsírok megtalálhatók például az olívaolajban, a csukamájolajban, a hal-, a búzacsíra-, a lenmag- és a kókuszolajban.
 

Fehérje

A várandósság alatt fontos mind a baba, mind az anyuka szervezetének a fehérjefogyasztás. A kismama étrendje tartalmazzon túrót, tejfölt, sajtot, tojást és húst. Aki vegetáriánus, fogyasszon tofut és szóját. 
Most megtudhatod miket ajánlott fogyasztani egy terhesség alatt. Kattints ide a cikkhez!

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Életmód