Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Évszakok és ételek!

HillVital
2016. 04. 12. 12:51:00

Minden évszaknak megvannak a jellegzetes ételei. Nem árt odafigyelni az évszakok szerinti táplálkozási elvekre. Nyilván elsődleges az, hogy az adott évszak mit kínál. Nem véletlen, hogy minden gyümölcsnek, zöldségnek megvan a saját évszaka. Akkor található meg benne például a legtöbb vitamin, ásványi anyag. Nem mellesleg a pénztárcánknak sem mindegy, hogy mit mikor vásárolunk meg. 

Ősszel inkább soványabb húsokat (például szárnyasokat) készítsünk! A szervezet inkább a kevésbé fűszeres, natúr ízekre vágyik.  Jönnek az őszi gyümölcsök: alma, körte, szilva, szőlő… Együnk sok sütőtököt, céklát, diós-mákos ételeket, káposztát, karalábét. A polcokon megjelennek a mediterrán és trópusi gyümölcsök. Csökkenteni kell a folyadékmennyiséget is a tél közeledtével.

Télen több kalória- és energiadúsabb ételeket kíván a szervezetünk. A mennyiség is több, inkább a húsokat, a savanyított zöldségeket, a zsírosabb, fűszeresebb ételeket részesítjük előnyben. Próbáljuk ezeket mérsékelni! Inkább lédús és könnyed, lágy ételeket fogyasszunk! S ha megszomjazunk, inkább meleg italokat, gyógynövényes teákat igyunk! Szervezetünk melegen tartását hideg időben ezzel biztosíthatjuk a legjobban.

Tavasszal fogyasszunk minél több nyers, vitamindús zöldséget! Frissen fogyasztva a legértékesebbek. Érdemes kihasználni őket változatos receptekben is. A teljes értékű fehérjebevitelt sovány halakból, húsokból és tojásból fedezzük! Méregtelenítsünk! Tavasszal fogyasszunk minél több magas tápértékű ételt, mint például csírázó magvakat, melyekkel segíthetjük szervezetünk újratöltődését.

Nyáron a magasabb hőmérséklet, a gyakori és intenzív verejtékezés miatt inkább magasabb víztartalmú, ásványi anyagokban bővelkedő élelmiszereket fogyasszunk! Egyszerre kisebb adagokat együnk egy-egy étkezésnél! Fogyasszunk nyers és párolt zöldségeket, halakat és „lágyabb" főtt ételeket (kevés nehéz sültet)! A meleg közeledtével fokozzuk a folyadékbevitelt!  

Bármilyen évszak van, szedjünk étrend-kiegészítőket, mert napjainkban a táplálékok vitamin- és ásványi anyag – tartalma csökkenőben van. 

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

 
Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Életmód

Keresés

GÖRGESS TOVÁBB