Ezekben az ételekben sok a K-vitamin
A K-vitamin nagyon fontos a véralvadásban, valamint a csontok és a szív egészségében. Ha nem kerül elég K-vitamin a szervezetbe, akkor vérzékenység alakulhat ki, meggyengülhetnek a csontok, és szívbetegség is kialakulhat.
Zöldségek közül nagyon sok K-vitamin található a fodros kelben, a mángoldban, a karalábéban, a brokkoliban, a spenótban, a kelbimbóban és a káposztában is.
Bőven van még K-vitamin a marhamájban, a csirkehúsban, a szalonnában, a sertésmájban, a tojás sárgájában és a csirkemájban is.
A tejtermékekben is található K-vitamin. Érdemes fogyasztanod vajat, tejszínt, parmezánt, camembert.
A gyümölcsök is tartalmaznak K-vitamint. Ilyen a szilva, a kivi, az avokádó, a gránátalma, a szőlő, az aszalt füge.
A hüvelyesek is tartalmaznak K-vitamint. Megtalálható a zöldbabban, a zöldborsóban, a szójababban.
Az olajos magvak is, mint például a kesudió, a mogyoró, a fenyőmag és a dió is tartalmaznak K-vitamint.
A C-vitamin az egyik legfontosabb vitamin a szervezet számára. Nézzük is milyen ételekben található meg ez a vitamin. A papaya-ban nagyon sok C-vitamin található. A papaya a dinnyefélék családjába tartozik és rendkívül lédús gyümölcs. Fogyókúrára is ajánlott mivel a 90%-a víz. Nagyon sok A-vitamin is található még benne.
A brokkoli is egy rendkívül vitamindús zöldség. A legtöbb ember általában fogyókúra okokból fogyasztja. Egy nagy fej brokkoliban több mint 100 milligramm C-vitamin található. Párolva érdemes fogyasztani mivel főzés során a vitamin jelentős része elvész.
Egy csésze kelbimbóban mintegy 100 milligramm C-vitamin található, ezért érdemes a téli étrendbe beilleszteni a növényt.
Egy közepes méretű grapefruit 88 milligramm C-vitamint tartalmaz. A narancs az egyik legnépszerűbb gyümölcs ami C-vitamint tartalmaz. Egy átlagos narancs 70 milligramm C-vitamint tartalmaz.
A kivi az egyik legjobb gyümölcs ami C-vitamint tartalmaz. A C-vitamin mellett kevés kalóriát tartalmaz.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
