Termékek Menü
0

Ezeket a zöldségeket és gyümölcsöket ne hámozzuk meg!

HillVital
2016-10-13 16:26:00
Ezeket a zöldségeket és gyümölcsöket ne hámozzuk meg! Nem véletlenül halljuk sok növénynél, hogy a héjában van a vitamin.
Tovább olvasom...

Sárgarépa: Sok a répában a poliacetilén, ami gombaölő, antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik.Ez a bizonyos anyag viszont közvetlenül a héj alatt található, ezért vagy nagyon vékonyan hámozzuk meg, vagy ne is hámozzuk meg.


Alma: Hámozás után ugyan megmarad a C-vitamin-tartalmának nagy része, de sok pektin elvész. A pektin segíti az emésztést, és csökkenti a vércukrot és a koleszterinszintet is.

Uborka: A rosttartalom nagy része a héjában van, mivel a húsának nagy része víz. Ha meghámozzuk, magnéziumot, kalciumot, valamint A- és K-vitamint veszítünk.

Szőlő: Nem sokan szoktak szőlőt meghámozni, de nem is érdemes, mert a héjában olyan anyagok találhatóak, amelyek hozzájárulnak az agy és a szív egészségéhez.

Padlizsán: A héjában sok antioxidáns található, ami segít az öregedés lassításában, és semlegesíti a szabad gyököket. A súlyunkat is az egészséges határon tartja.
Ezeket ne hámozd meg.

 

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE, ÉS ADJ EGY ESÉLYT MAGADNAK A NAPI 5000. FT. ÉRTÉKŰ UTALVÁNY MEGNYERÉSÉRE!

 

Részletek


Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus
Google