Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS

Ezeket a zöldségeket és gyümölcsöket ne hámozzuk meg!

HillVital
2018. 10. 05. 10:36:00

Ezeket a zöldségeket és gyümölcsöket érdemes héjukkal együtt fogyasztani, hiszen abban található a legtöbb vitamin.

Persze manapság egyre több az agyonvegyszerezett zöldség és gyümölcs, azonban a háznál termelt, illetve bio gyümölcsöket nyugodtan fogyaszthatjuk héjukkal együtt.

Sárgarépa: Sok a répában a poliacetilén, ami gombaölő, antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik.Ez a bizonyos anyag viszont közvetlenül a héj alatt található, ezért vagy nagyon vékonyan hámozzuk meg, vagy ne is hámozzuk meg.


Alma: Hámozás után ugyan megmarad a C-vitamin-tartalmának nagy része, de sok pektin elvész. A pektin segíti az emésztést, és csökkenti a vércukrot és a koleszterinszintet is.

Uborka: A rosttartalom nagy része a héjában van, mivel a húsának nagy része víz. Ha meghámozzuk, magnéziumot, kalciumot, valamint A- és K-vitamint veszítünk.

Szőlő: Nem sokan szoktak szőlőt meghámozni, de nem is érdemes, mert a héjában olyan anyagok találhatóak, amelyek hozzájárulnak az agy és a szív egészségéhez.

Padlizsán: A héjában sok antioxidáns található, ami segít az öregedés lassításában, és semlegesíti a szabad gyököket. A súlyunkat is az egészséges határon tartja.

Édesburgonya: Az édesburgonya héjában nagyon sok tápanyag található, C-vitamin, kálium és béta karotin is.

Répa: Nincs szükség a meghámozására hiszen elég csak alaposan megmosni. A répában megtalálható összes antioxidáns a héjában és közvetlenül alatta van.

Paszternák:  Általában a fehér répával azonosítják pedig csak egy rokona annak. Ugyanúgy mint a répának a paszternáknak is a héja alatt található a sok tápanyag, ezért nem ajánlott meghámozni.

Kivi: Első ránézésre, meg kell hámozni a kivit. Az viszont az igazság, hogy meg lehet enni hámozás nélkül is. A legtöbb C-vitamin a héjában található meg. Próbáld ki megenni hámozás nélkül.

 

Narancs: A narancsot nem igen eszi meg senki hámozás nélkül. Pedig érdekességképpen tudni kell, hogy egy hámozatlan narancs kétszer annyi C-vitamint tartalmaz. Azt pedig már mindenki tudja, hogy a C-vitamin mennyire fontos a szervezet számára.

Ezeket ne hámozd meg.

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

"Dr. Rojkó László, Budai Péter"

 
Tartalomhoz tartozó címkék: blog

Keresés