Menü

Ezeket a zöldségeket és gyümölcsöket ne hámozzuk meg!

HillVital
2016-10-13 16:26:00

Sárgarépa: Sok a répában a poliacetilén, ami gombaölő, antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik.Ez a bizonyos anyag viszont közvetlenül a héj alatt található, ezért vagy nagyon vékonyan hámozzuk meg, vagy ne is hámozzuk meg.


Alma: Hámozás után ugyan megmarad a C-vitamin-tartalmának nagy része, de sok pektin elvész. A pektin segíti az emésztést, és csökkenti a vércukrot és a koleszterinszintet is.

Uborka: A rosttartalom nagy része a héjában van, mivel a húsának nagy része víz. Ha meghámozzuk, magnéziumot, kalciumot, valamint A- és K-vitamint veszítünk.

Szőlő: Nem sokan szoktak szőlőt meghámozni, de nem is érdemes, mert a héjában olyan anyagok találhatóak, amelyek hozzájárulnak az agy és a szív egészségéhez.

Padlizsán: A héjában sok antioxidáns található, ami segít az öregedés lassításában, és semlegesíti a szabad gyököket. A súlyunkat is az egészséges határon tartja.

Édesburgonya: Az édesburgonya héjában nagyon sok tápanyag található, C-vitamin, kálium és béta karotin is.

Répa: Nincs szükség a meghámozására hiszen elég csak alaposan megmosni. A répában megtalálható összes antioxidáns a héjában és közvetlenül alatta van.

Paszternák:  Általában a fehér répával azonosítják pedig csak egy rokona annak. Ugyanúgy mint a répának a paszternáknak is a héja alatt található a sok tápanyag, ezért nem ajánlott meghámozni.

Kivi: Első ránézésre, meg kell hámozni a kivit. Az viszont az igazság, hogy meg lehet enni hámozás nélkül is. A legtöbb C-vitamin a héjában található meg. Próbáld ki megenni hámozás nélkül.

 

Narancs: A narancsot nem igen eszi meg senki hámozás nélkül. Pedig érdekességképpen tudni kell, hogy egy hámozatlan narancs kétszer annyi C-vitamint tartalmaz. Azt pedig már mindenki tudja, hogy a C-vitamin mennyire fontos a szervezet számára.

Ezeket ne hámozd meg.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus
Google