Menü

Ezeket az ételeket nem kell hűtőben tartani

HillVital
2016. 10. 13. 16:35:00

Banán: A hűtőben nem érik, csak megbarnul a héja. Ettől eltekintve még fogyasztható.
 

Kenyér: Sajnos a hűtőben megposhad, ezért inkább tároljuk hűvös és száraz helyen. Ha viszont fel van szeletelve, és légmentesen lezárjuk, akkor le is fagyaszthatjuk.
 

Bazsalikom: A levelei deformálódnak, és pöttyös lesz, ha hűtőbe tesszük. Érdemes a konyhaasztalon egy pohár vízbe beleállítva tárolni.

Avokádó: A nagy hideget nem kedveli az avokádó, inkább szobahőmérsékleten érik meg jobban.

Méz: A hűtőben a méz nagyon hamar kikristályosodik. Ezt visszafordíthatjuk, ha az üveget, amiben a méz van, beletesszük egy tál meleg vízbe.

Hagyma és fokhagyma: Nem érdemes a hagymákat hűtőbe tenni, mert a nedvességtől megpuhul, és gumiszerűvé válik. Tartsuk sötét és száraz helyen!

Paprika és paradicsom: Akkor lesz a legjobb az ízük, ha száraz és nagyon jól szellőző helyen tároljuk.
Ezeket nem érdemes hűtőben tartani.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Egészség