Termékek Menü
0

Fahéj a konyhában

HillVital
2017-01-04 15:29:00
Fahéj a konyhában

Az adventi fűszerek közül nemrég a fahéj gyógyhatásaival ismerkedtünk meg. Nézzük, hogyan hasznosíthatjuk a konyhában ezt a kiváló fűszert!
Tovább olvasom...

A fahéj valóban a fa kérge, melyet vadon is termő, de termesztésbe is bevont trópusi fák ágainak lefejtett, sötétbarna kérgéből nyerik.

Európában inkább a ceyloni fahéj kérgét használjuk, amely enyhébb, pikánsabb ízű. Amerikában viszont inkább a csípősebb ízű kínai fajta az elterjedtebb.

A fahéj édeskés, fás, földillatú fűszer. A konyhában elsősorban desszertek készítéséhez használjuk. Édességeket, likőröket ízesíthetünk vele. A gyümölcsök közül leginkább az almával, a körtével, a szilvával és a barackkal párosíthatjuk. De felhasználhatjuk péksüteményekbe, kekszekbe, gyümölcslevesekhez, krémekhez, kompótokhoz. Most, télen igen kedvelt ital a forralt bor, abból sem hiányozhat.
Fahéj a konyhában


 

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE, ÉS ADJ EGY ESÉLYT MAGADNAK AZ 5000. FT. ÉRTÉKŰ UTALVÁNY MEGNYERÉSÉRE!

 

Részletek


Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Gyógynövények
blog comments powered by Disqus
Google