Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Fahéj a konyhában

HillVital
2017. 01. 04. 15:29:00

A fahéj valóban a fa kérge, melyet vadon is termő, de termesztésbe is bevont trópusi fák ágainak lefejtett, sötétbarna kérgéből nyerik.

Európában inkább a ceyloni fahéj kérgét használjuk, amely enyhébb, pikánsabb ízű. Amerikában viszont inkább a csípősebb ízű kínai fajta az elterjedtebb.

A fahéj édeskés, fás, földillatú fűszer. A konyhában elsősorban desszertek készítéséhez használjuk. Édességeket, likőröket ízesíthetünk vele. A gyümölcsök közül leginkább az almával, a körtével, a szilvával és a barackkal párosíthatjuk. De felhasználhatjuk péksüteményekbe, kekszekbe, gyümölcslevesekhez, krémekhez, kompótokhoz. Most, télen igen kedvelt ital a forralt bor, abból sem hiányozhat.
Fahéj a konyhában. A fahéj valóban a fa kérge, melyet vadon is termő, de termesztésbe is bevont trópusi fák ágainak lefejtett, sötétbarna kérgéből nyerik.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Gyógynövények
Google