Fahéj a konyhában
HillVital
2017. 01. 04. 15:29:00
A fahéj valóban a fa kérge, melyet vadon is termő, de termesztésbe is bevont trópusi fák ágainak lefejtett, sötétbarna kérgéből nyerik.
Európában inkább a ceyloni fahéj kérgét használjuk, amely enyhébb, pikánsabb ízű. Amerikában viszont inkább a csípősebb ízű kínai fajta az elterjedtebb.
A fahéj édeskés, fás, földillatú fűszer. A konyhában elsősorban desszertek készítéséhez használjuk. Édességeket, likőröket ízesíthetünk vele. A gyümölcsök közül leginkább az almával, a körtével, a szilvával és a barackkal párosíthatjuk. De felhasználhatjuk péksüteményekbe, kekszekbe, gyümölcslevesekhez, krémekhez, kompótokhoz. Most, télen igen kedvelt ital a forralt bor, abból sem hiányozhat.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
IGEN
NEM

A leggyakoribb újévi fogadalmak egyike, a fogyás. Ennek ellenére ez sokszor még sem történik meg. Tudd meg, hogy milyen buktatók vannak és mire érdemes odafigyelni!