Termékek Menü
0

Fahéjas csillagok

HillVital
2016-12-20 12:19:00
Fahéjas csillagok

Karácsonyi sütireceptből sosem elég. Most egy újabbal ismerkedhetsz meg. Elkészítése nem túl bonyolult. A végeredmény pedig egy gluténmentes isteni desszert!

Hozzávalók

 

Tészta:

- 250 g mandulaliszt (darált mandula)

- 250 g darált dió

- 200 g xilit

- 1 csipet 

- 1,5 csapott teáskanál őrölt fahéj

- 2 db tojásfehérje

- 2 evőkanál narancslé

Máz:

- 1 db tojásfehérje

- 130 g xilit

Elkészítés

A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, ha nagyon ragad, még egy kis darált mandulát vagy diót adhatunk hozzá. 1 órára betesszük a hűtőbe. Majd vékonyan lisztezett deszkán elnyújtjuk, és csillagokat szaggatunk belőle. Ezután elkészítjük a mázat. Ehhez a tojásfehérjét közepesen kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a xilitet is, és addig verjük, amíg egy sűrű masszát nem kapunk. Megkenjük a csillagok tetejét a mázzal, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük. Jól záródó dobozban sokáig eláll.

Fahéjas csillag recept

 

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE, ÉS ADJ EGY ESÉLYT MAGADNAK A NAPI 5000. FT. ÉRTÉKŰ UTALVÁNY MEGNYERÉSÉRE!

 

Részletek


Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek
blog comments powered by Disqus
Google