Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Ha farsang, akkor fánk!

HillVital
2017. 02. 16. 16:22:00

Szalagos fánk

Hozzávalók:

- 50 dkg teljes kiőrlésű liszt

- 1 dl tej

- egy evőkanál xilit

- 3 dkg élesztő

- 2 tojássárgája

- 2 dkg vaj

- só

- kókuszolaj a sütéshez

Elkészítése:
 

Szitáljuk át a lisztet, hogy a tészta könnyű legyen.  Mivel teljes kiőrlésű liszttel dolgozunk, a szitán fenn maradnak különböző rostok, azt is tegyük bele. A szitálás csak azért fontos, hogy fellazítsuk a lisztet. Adjuk hozzá a tojássárgákat, a xilitet, a vajat, a sót, a tejben felfuttatott élesztőt. A xilit sajnos nem alkalmas az élesztő futtatásához, ahhoz egy icipici cukrot kell, hogy használjunk. 

Dolgozzuk össze, majd szobahőmérsékleten kelesszük meg! Nyújtsuk el ujjnyi vastagra, és szaggassunk belőle kis fánkokat! Nem kell óriási méretűeket. Ezután még a táblán pihentessük egy kicsit! Mielőtt a forró olajba tennénk, ujjunkkal nyomjunk egy kis mélyedést a közepébe. Ezzel felfelé tegyük a forró olajba a fánkokat. Előbb az egyik, majd a másik oldalát süssük egy-egy percig! Szép aranybarnák legyenek. Ha kihűlt, még megszórhatjuk egy kis xilittel. Lekvárral tálaljuk!
Finom fánk recept

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek