Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS

Ezek február hónap legjobb zöldségei és gyümölcsei

Veress Máté - HillVital
2019. 02. 03. 00:00:00

A február az utolsó hónap amikor még nagyon sok citrusfélét és téli zöldségeket lehet fogyasztani. A februári hónapban a citrusfélék játsszák a kiemelkedő szerepet a gyümölcsök között. Egész pontosan ezek a gyümölcsök a narancs, a citrom, a klementin, a kivi, a mandarin és a grapefruit.

 

A grapefruit nagyon sok antioxidánst tartalmaz és rendkívül ajánlott diétázóknak is. Csökkenti a zsírt és hozzájárul az egészséges testsúly fenntartásában. Magas a C-vitamin tartalma és ennek köszönhetően nagyon jó megfázásra is. Grapefruit esetén olyat válasszunk amelynek a külseje hibátlan állapotú és nagyon kellemes citrus illata van.

A kivi fogyasztása nagyon jó hatással van a légúti problémákra. Antioxidánsokat is tartalmaz amelyek lelassítják a sejtek elöregedését, csökkentik a gyulladásokat, semlegesítik a szabad gyököket.
Az olajos magvak (dió, mandula, mogyoró) is rendkívüliek valamint a szárított gyümölcsök (aszalt szilva, füge) is fogyasztása is ajánlott. Nagyon jó vitaminforrások télen ám érdemes odafigyelni a fogyasztás mennyiségére.
Az egyik legjobb zöldség még februárban a csicsóka. A csicsóka legfőbb hatóanyaga az inulin rostanyag ami gyógyítja a szervezetet. Lehet fogyasztani frissen lereszelve akár salátának is de akár krémleves is készíthető belőle vagy köretnek is megfelel. Nagyon jó diétás hatása van, csökkenti a székrekedést is és nagyon magas a rosttartalma is. Megköti a rákkeltő anyagokat és a méreganyagokat is. Csökkenti a húgysavszintet, kíméli a májat, nagyon ajánlott köszvény illetve reuma esetén is.

A burgonya a következő. Magas a káliumtartalma valamint tartalmaz még A-, C- és F- vitamint is. Nagyon jó vízhajtó és daganatgátló hatása is van. A nyers krumpli leve akár gyomorfekély és gyomorfájás ellen is hatásos.
A sárgarépa leve is nagyszerű. Nagyon magas az A-vitamin tartalma. Tartalmaz még ezenkívül B-, C-,D-, E- és K-vitamint is. Nagyon gazdag ásványi anyagokban is mint kalcium, foszfor, kálium, nátrium és nyomelemek. Erősíti a csontokat és a fogakat. A sárgarépának nagyon magas a fehérje illetve az ásványi anyag tartalma. A friss sárgarépalé segít serkenteni az emésztést és vizelethajtó hatása is van.  Csökkenti a koleszterinszintet. Nagyon jó gyomorfájásra illetve gyomorhurutra is.
Kivi, graperuit

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

"Dr. Rojkó László, Budai Péter"

 
Tartalomhoz tartozó címkék: citrusfélék

Keresés