Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS

Miért fogyasszunk fermentált ételeket?

HillVital
2016. 04. 20. 12:40:00

Mi az, hogy fermentált étel? Nem más, mint erjesztéssel készült étel. A fermentáció egy olyan tartósítási eljárás, ami káros adalékok hozzáadása nélkül történik, s ennek következtében olyan egészséges vitaminokhoz, aminosavakhoz, enzimekhez, ásványi sókhoz juthatunk hozzá, amit a nyers termékből emésztőrendszerünk nem lenne képes felszabadítani. A fermentált termékek íze savanykás. Elősegíti emésztőrendszerünk egészséges működését. Számunkra talán a legközismertebb a savanyú káposzta, amely tejsavbaktériumok által fermentált káposzta.

Magunk is elkészíthetjük. A fermentáláshoz elengedhetetlen baktériumok és gombák megtalálhatók a káposztában. Ehhez csak tiszta vízre és jó minőségű sóra (pl. Himalája) van szükségünk. A káposztát beáztatjuk a sós vízbe, majd 4-6 hét elteltével a baktériumok aktiválódnak, s a káposztában lévő cukrokat tejsavvá alakítják. A savanyú káposzta - köztudottan - magas C- vitamin-forrás, gazdag omeg-3 zsírokban, a téli hónapokban erősíti az immunrendszert.

A fermentált ételek egyéb előnyei: a fermentált ételek megvédik a szervezetet a különféle kórokozóktól. A fermentált ételek könnyen emészthetők.  Mivel enzimekben gazdagok, így segítik az emésztést, erősítik és védik a beleket, a bélflórát, valamint segítik a bélmozgást. A fermentált ételek az emésztőrendszer teljes hosszában hatnak, szemben a mesterségesen bevitt probiotikumokkal, amelyek csak az emésztőrendszer felsőbb szakaszaiba jutnak el. A fermentált ételekhez mindig fokozatosan kell hozzászoktatni a szervezetünket, mindennap fokozatosan emelve a mennyiséget. Ugyanis nagy mennyiségben a szervezetbe kerülve méregtelenedési reakciókat okozhatnak.

Fermentált ételek a fent említett savanyú káposzta mellett: sajt, kefír, joghurt, kovászos uborka.

Sokféle zöldséget, gyümölcsöt lehet fermentálni. Fermentált italok is vannak, ilyenek pl. az alkoholos erjesztéssel készült bor. Ja, és a  (férfiak legnagyobb örömére) a sör.  

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

 
Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Életmód

Keresés