Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

Fogyassz ilyen ételeket!

Fogyassz ilyen ételeket!

Veress Máté - HillVital
2021. 04. 21. 12:58:00

Ajánlott minden főétkezéshez piros, sötétzöld vagy narancs színű zöldségfélét fogyasztani (sárgarépa, paradicsom vagy brokkoli), lehetőleg változatos formában (nyersen, főve, párolva, szendvicskrémnek vagy salátának elkészítve).
 

A répa egy igazi csodanövény. Nagyon magas az A-vitamin tartalma és antioxidánsokban is gazdag. Többféle bőrproblémára is megelőzhető a segítségével. Megóvja a bőr egészségét is. A sárgarépából nagyszerű arcmaszk készíthető.
 

A sárgarépalé fogyasztása hatásos lehet a pattanások legyőzésében. C-vitamin is található benne ez pedig elősegíti a kollagén termelést. Javítja a bőr rugalmasságát és az öregedést is képes késleltetni. A répa fogyasztása védi a bőrt a káros napsugarak ellen is, és még a száraz bőr ellen is jó.


A paradicsom nagyon sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. A legfőbb anyag ami benne található az a likopin. A likopin egy nagyon jó antioxidáns, ezért képes felvenni a küzdelmet a stresszel. Kiemelkedik a C- és az A-vitamin tartalma is, de található benne vas, folsav és kálium is. A paradicsom is javítja a látást. A magas A-vitamin miatt javítja a látást és a farkasvakság is megelőzhető vele. A káliumtartalma miatt képes csökkenteni a vérnyomást is. Csökkenti a „rossz” koleszterinszintet és a szívet is védi.

A likopinnak hála megelőzhetőek vele a szív- és az érrendszeri problémák. A paradicsom az emésztőrendszert is képes egészségesen tartani. Ez a magas rosttartalmának és az enzimeknek köszönhető. A paradicsommal megelőzhető a depresszió is.


A brokkoli is tartalmazza a C-vitamint. Védelmet nyújt a sejt károsodás ellen és a stressz is legyőzhető vele. Rendszeres fogyasztásával a vércukorszint is karbantartható. A vásárlásakor érdemes odafigyelni a frissességére. A leveleire kell ilyenkor odafigyelni, hogy vízzel teltek legyenek.
 

Uzsonnára és tízóraira nagyszerű választás a gyümölcs, és kiegészíthetjük heti néhány alkalommal olajos magokkal, mint pl.: dió, mandula, tökmag.
 

Szerepeljen az étrendünkben tejtermék. Hetente egyszer, ha lehet, akkor együnk tengeri halat. Ajánlott hetente legalább kétszer édességet fogyasztani (bár erre nem nagyon kell odafigyelni, mivel meglehetősen szénhidrát dús a modern ember étrendje), és törekedjünk a felhasznált cukormennyiség csökkentésére. Ne együnk túl sok bolti „műkaját”, mint a bolti kolbász, szalámifélék.  
 

Fogyaszd ezeket az ételeket rendszeresen.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!