Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

Fogyassz mákot a csontjaidért!

Fogyassz mákot a csontjaidért!

Veress Máté - HillVital
2021. 05. 28. 10:23:00

Azt talán kevesen tudják, hogy a mák gyógyszeripari feldolgozásának az úttörője Kabay János magyar gyógyszerész volt akinek a kifejlesztett módszereit a mai napig nagy sikerrel alkalmazzák a világ minden részén.
 

A mák kémiai vizsgálatában nagy szerepet játszottak a magyar kutatók.
 

A mákról talán nem tudják sokan, hogy rengeteg ásványi anyag található benne. Nagy mennyiségben tartalmaz káliumot és magnéziumot is. Tartalmaz még B1-, B2-, B6- és E-vitamint is. Ezek mellett találhatóak benne még zsírsavak és aminosavak is.


A mákszemekből mákolajat lehet előállítani ami már eléggé elterjedt. A mákolaj alkalmas lehet a fülzúgás megszüntetésére, de akár még a csontritkulást is meg lehet vele előzni. Az idegek megfelelő működéséhez is hozzájárul. Omega-6 zsírsav tartalma kiemeli a többi növény olaj közül. Fogyassz a mákolajból naponta 1-2 mokkáskanállal, de akár hozzáadhatod joghurtokhoz is. 

Fontos a köröm ápolása is amire a mák nagyon alkalmas. Nem egészséges ha a köröm túl gyenge, hajlékony és töredezett. Ilyen probléma esetén érdemes mákot fogyasztani, mivel sok benne az E-vitamin ami nagyban hozzájárul a köröm egészségéhez és persze az erősségéhez. 

A mák szerencsére kifejti a jótékony hatásait az egész emésztőrendszerben, mivel óvja a gyomor nyálkahártyáját, lecsökkenti a hasi görcsöket és még a bél falaira lerakódott szennyeződéseket is eltávolítja. A mák ezen kívűl nagyon jó székletfogó is de szélhajtóként is szokták alkalmazni. Ilyen problémák esetén érdemes fogyasztani mákot.


A mák nagyon sok kalciumot, vasat és folsavat tartalmaz. Ajánlott a rendszeres mákfogyasztás kismamáknak is. Manapság egyre több mákos recepttel találkozunk, így nem kényszerülünk csak a régi elcsépelt mákos ételek fogyasztására. A máknak több fajtája is létezik, pl.: kék, sárga és fehér mák, valamint kapható mákolaj is, ami koncentráltan tartalmazza a mák csonterősítő részeit. A mákban lévő anyagok megállítják a csontszövet leépülését, ezután újjáépítik azt.
 

A rendszeres mákfogyasztás pozitív hatása már 6-16 hónap elteltével érzékelhető egyéntől és állapottól függően. A mákolaj nem igazán olcsó, de egészséges, pozitív hatása megéri az árát. Felhasználható desszertekhez, salátákhoz, péksüteményekhez. A mákolaj önmagában is fogyasztható és a pozitív hatás eléréséhez napi 1-2 kanál fogyasztása elég.
 

A mák nagyszerű élettani hatásai.
 

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!