Menü

Ha rendszeresen fogyasztasz mézes diót valódi csoda fog rád várni!

HillVital
2017-10-16 14:50:00

A méz és a dió külön-külön is hatékonyan megállja a helyét. Azonban együtt igazi csodákra képesek.

A méz:

Rendkívül magas az enzimtartalma, ami miatt jelentős antibiotikus sajátossága köszönhető. Jelentős felhasználási köre: szívbetegségek, gyomorhurut, légcsőhurut, sebek kezelése.

A dió:

A dió nagyszerű forrása a telítetlen zsírsavaknak. Segít megőrizni a vérerek rugalmasságát. Számos jótékony hatással rendelkezik. Egyes kutatások kimutatták, hogy a diófogyasztás csökkentheti a 2-es típusú cukorbetegséget. Ajánlott bőrbetegségekre, pattanások, kelések, fekélyek, ekcéma kezelésére. Használják még borogatásra, gyulladásgátlásra, aranyér esetén pedig a leveléből készített ülőfürdő ajánlott.

Mézes dió:

Fogyasszuk naponta, mert kiválóan tisztítja a vért, hatékony vérszegénység ellen, és megerősíti az ereket. Csupán annyit kell tenni, hogy fél kg mézet és fél kg zúzott diót összekeverünk, és adunk hozzá egy kevés citromlevet. Ezt a keveréket tegyük bele egy jól zárható üvegedénybe, és fogyasszunk belőle napi 3 alkalommal, 1 teáskanállal.

Segíthet magas vérnyomás esetén. Ebben az esetben 100 gramm mézet és ugyanennyi diót kell összekeverni, és ebből fogyasszunk 1-2 evőkanállal. Hatásos ez a mennyiség fejfájásra is, és még a könnyed alváshoz is hozzájárul.

Gyomorfekélyre is hatásos lehet. Ez esetben 20 gramm zúzott dióhoz öntsünk forró vizet, ezután néhány perc elteltével szűrjük le. Az így kapott vízhez adjunk hozzá 2 evőkanál mézet, és ezt fogyasszuk 2-3 evőkanállal minden étkezés előtt! 

Gyakori fejfájási panaszok kínoznak? A dió és a méz kombinációja hatékonyan szüntetheti meg ezeket a panaszokat. Érdemes összekeverni a mézet és a diót egy-egy arányban, és naponta egy-két evőkanállal fogyasztani belőle. Fejfájás enyhítése mellett, még az álmatlanság kezelésére is alkalmas.

Elkészítése:

Elkészíteni igazán egyszerű.

Szórjunk egy üvegbe pucolt diót és öntsük fel mézzel. Ez lehet, hogy kicsit lassabb folyamat, ugyanis a méznek kell egy kis idő, amíg lecsorog az üveg aljáig. Addig töltsük mézzel, amíg levegőmentes nem marad az üveg. Ezután csavarjuk rá a kupakot. Ezután tegyük olyan helyre, ahol nincs szem előtt, nem zavar bennünket. Kb. 1 hónapra van szükség ahhoz, hogy a dió és a méz jól összeérjen. Ez idő elteltével már fogyaszthatjuk is.

Valódi csoda a mézes dió. Érdemes rendszeresen fogyasztani.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus
Google