Miért együnk szalonnát?
A szalonna nagy mennyiségben tartalmaz A-, D-, E- vitamint és karotint. Ez a bőr alatti zsírréteg az immunrendszert támogatja, és megnöveli a szervezet ellenálló képességét, főleg hideg időkben. A bőr alatti zsírréteg olyan zsírsavat tartalmaz, amely nagyon fontos a szervezetünknek, hisz nélküle nincs immunreakció, és ez a zsírsav fontos a koleszterin anyagcseréjében.
A szalonna, ahogy más termékek is, csak nagy mennyiségben károsak az emberi szervezetre. Azoknak az egészséges embereknek, akik nem szenvednek gyomor- és bélrendszeri, valamint máj- és hasnyálmirigy betegségben, epebetegségben, a szalonna előnyös. Egy egészséges szervezetnek kb.20-30 gramm nyers szalonna a napi adagja. Mint minden állati eredetű termék, a szalonna is tartalmaz koleszterint, de nem nagy mennyiségben. 100 gramm nyers szalonnában 70-100 milligramm koleszterin található. Csak összehasonlításképpen: 100 gramm marhavese 1126 milligramm koleszterint tartalmaz. Egyébként is az orvosok már régen igazolták, hogy a vérünkben és a szövetekben lévő koleszterin mennyisége nem attól függ, hogy mennyit viszünk be az ételekkel.
Csak mindig együnk a szalonna mellé zöldségeket!

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
