Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Teljes kiőrlésű pékáruk!

HillVital
2016. 04. 22. 14:02:00

Fogyasszunk teljes kiőrlésű táplálékokat, hiszen a rostok pozitív hatással vannak szervezetünk működésére, gyorsítják emésztésünket. Bizonyított, hogy az emberiség a Közel-Keleten már az i.e. 8. évezredben is termesztett gabonát, s a termesztett magvakból kelesztéssel kenyeret készített. 

A teljes kiőrlésű gabonából készült pékáruk jó hatással vannak a szív- és érrendszeri betegségekre, a 2-es típusú cukorbetegségre, a rosszindulatú daganatokra.  Ezen kívül csökkentik az elhízás kockázatát is. Nagyon fontos, hogy kellő mennyiségű folyadékot igyunk a teljes kiőrlésű kenyér, péksütemény mellé. A magas rosttartalmú ételekben a rostok megkötik a vizet, s csak akkor tudnak megduzzadni, ha bőséges folyadékot kapnak.
A terjes kiőrlésű ételek jó hatással vannak a koleszterinre, az epe- és zsírsavakra, valamint egyenletes szinten tartják a vércukorszintet is. 
A gabonaszemek csírájában E-vitamin, a héjában és a héj alatti részben pedig a B-vitamin többféle változata megtalálható. Ez az idegrendszer működésére van kiváló hatással.  Ásványi anyagokban is gazdagok a teljes kiőrlésű étkek: szelén, foszfor, kálium, kalcium és magnézium.
Egészséged megóvása érdekében fogyassz teljes kiőrlésű pékárut!


Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Egészség
Google