Termékek Menü
0

Fokhagyma a konyhában

HillVital
2016-07-08 13:49:00
Fokhagyma a konyhában

Nemrég megismerkedtünk a fokhagymával és annak gyógyító hatásaival. Most megvizsgáljuk, hogy a konyhában hogyan hasznosíthatjuk e csodálatos fűszernövényt.
Tovább…

Csak egészséges, kemény fejeket vásároljunk. Sajnos manapság sokszor csak kínai fokhagymákat lehet kapni a boltokban.
 

Ezeknek az íze meg sem közelíti a magyar fokhagymáét. Épp ezért érdemes a piacokon beszerezni, s megbízható forrásból vásárolni egészséges, ízes, magyar fokhagymát.

A fokhagyma nem csak egészséges, de remek ízt is ad az ételeknek. Nélküle a magyar konyha elképzelhetetlen. A fokhagymát felhasználhatjuk egészben, apróra vágva, préselve, vagy szétlapítva a kés lapjával. A fokhagymát fogyaszthatjuk nyersen, főzve, párolva. Ehetjük valamilyen ételhez, de belefőzhetjük is.   Használhatjuk fűszerként ízesítésre, de vannak olyan ételek is, amelyekben a fokhagyma, mint alapvető hozzávaló szerepel. Kiváló ízesítője salátaönteteknek is. Remekül illik a darált húsból készült ételekhez, de egy egyszerű pirítóst, egy lángost is ízletesebbé varázsol. A húsok pácolásának is  fő kelléke.

Legközelebb szolgálunk néhány fokhagymás recepttel is!
A fokhagyma gyógyító hatásai.




 

 



Részletek 


 


 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus
Google