Fokhagymás-csirkés spagetti
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemell
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 ek. olívaolaj - extra szűz
- 30 dkg spagetti
- só, bors, petrezselyemzöld, őrölt chili
Elkészítése:
A csirkemellet felkockázzuk, majd bepácoljuk egy órára. Pác: olívaolaj, só, bors. Míg a hús pácolódik, felrakjuk a vizet a spagettinek. Egy kis sót és pár csepp olajat is teszünk bele. Közben elkészítjük a szószt. Az apróra felaprított fokhagymát kevés olívaolajon, alacsony hőfokon pár percig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a csirkemellet a páccal együtt, és kb. 8-10 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, hogy a fokhagyma ne égjen meg! Ha megsült, levesszük a tűzről, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. Ízesítjük még sóval, borssal, chilivel, és ha szükséges, még egy pici olívaolajjal. Végül hozzákeverjük a kifőtt spagettit. Ízlés szerint szórhatunk a tetejére egy kis parmezánt. A család imádni fogja!