Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Fokhagymás-csirkés spagetti

HillVital
2016. 09. 07. 16:42:00

Hozzávalók:

- 40 dkg csirkemell

- 4 gerezd fokhagyma

- 4 ek. olívaolaj - extra szűz

- 30 dkg spagetti

- só, bors, petrezselyemzöld, őrölt chili

Elkészítése:

A csirkemellet felkockázzuk, majd bepácoljuk egy órára. Pác: olívaolaj, só, bors. Míg a hús pácolódik, felrakjuk a vizet a spagettinek. Egy kis sót és pár csepp olajat is teszünk bele. Közben elkészítjük a szószt. Az apróra felaprított fokhagymát kevés olívaolajon, alacsony hőfokon pár percig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a csirkemellet a páccal együtt, és kb. 8-10 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, hogy a fokhagyma ne égjen meg! Ha megsült, levesszük a tűzről, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. Ízesítjük még sóval, borssal, chilivel, és ha szükséges, még egy pici olívaolajjal. Végül hozzákeverjük a kifőtt spagettit. Ízlés szerint szórhatunk a tetejére egy kis parmezánt. A család imádni fogja!

Fokhagymás csirkés spagetti.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek