Fokhagymás receptek
Erdélyi fokhagymaleves
Hozzávalók:
40 dkg sovány sertéscomb
1 ek. zsír
5 nagy gerezd fokhagyma
1 ek. teljes kiőrlésű liszt
1 pohár tejföl
só, ecet, darabka citromhéj
Elkészítése:
A húst csíkokra vágjuk, majd a zsírban hirtelen kisütjük. Megszórjuk az apróra vágott fokhagymával, majd felengedjük kb. másfél liter vízzel. Mikor már majdnem puha a hús, sóval, ecettel, citromhéjjal ízesítjük. Amikor a hús teljesen megpuhult, behabarjuk a lisztes tejföllel. Újra felforraljuk.
Reggelire vagy vacsorára ajánljuk a következő kenyérre kenhető finomságot!
Fokhagymás fűszervaj
Hozzávalók:
15 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma
3 ek. friss zöldfűszer (kapor, zsázsa, metélőhagyma (snidling), bazsalikom)
2 tk. citromlé
só
Elkészítése:
A vajat habosra keverjük. A fokhagymát átpréseljük, a zöldfűszereket apróra vágjuk, és a citromlével együtt a vajba keverjük. Sóval ízesítjük, majd újra hűtőbe tesszük. Ha megéheztél, már kenheted is a kenyérre. Zöldpaprikával, paradicsommal isteni finom!
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
