Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Fokhagymás receptek

HillVital
2016. 07. 12. 14:21:00

Erdélyi fokhagymaleves

Hozzávalók:

40 dkg sovány sertéscomb

  1 ek. zsír

  5 nagy gerezd fokhagyma

  1 ek. teljes kiőrlésű liszt

  1 pohár tejföl

  só, ecet, darabka citromhéj

Elkészítése:

A húst csíkokra vágjuk, majd a zsírban hirtelen kisütjük. Megszórjuk az apróra vágott fokhagymával, majd felengedjük kb. másfél liter vízzel. Mikor már majdnem puha a hús, sóval, ecettel, citromhéjjal ízesítjük. Amikor a hús teljesen megpuhult, behabarjuk a lisztes tejföllel. Újra felforraljuk.

Készíts finom ételeket fokhagymából.

Reggelire vagy vacsorára ajánljuk a következő kenyérre kenhető finomságot!

Fokhagymás fűszervaj

Hozzávalók:

15 dkg vaj

  2 gerezd fokhagyma

  3 ek. friss zöldfűszer (kapor, zsázsa, metélőhagyma (snidling), bazsalikom)

  2 tk. citromlé

 

Elkészítése:

A vajat habosra keverjük. A fokhagymát átpréseljük, a zöldfűszereket apróra vágjuk, és a citromlével együtt a vajba keverjük. Sóval ízesítjük, majd újra hűtőbe tesszük. Ha megéheztél, már kenheted is a kenyérre. Zöldpaprikával, paradicsommal isteni finom!

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Házi praktikák, fortélyok