Menü

A fokhagymaszag enyhítése

HillVital
2017. 02. 07. 16:15:00

A fokhagyma nagyon egészséges, de sokan nem bírják elviselni az illatát. Érezhetjük a leheletünkön, a kezünkön. Íme, néhány praktika, amelyek enyhíthetik a fokhagyma kellemetlen szagát.

Ha nem szeretjük a fokhagyma erős szagát, távolítsuk el a gerezd közepén található zöld hajtást, így kevésbé érződik a tömény fokhagymaszag.

Fokhagymás étel fogyasztása után igyunk egy pohár tejet (lehetőleg növényi eredetűt) vagy kávét, vagy kapjunk be egy szelet csokoládét.

De közvetlenül elrágcsálhatunk egy petrezselyemlevelet vagy néhány szem pörkölt kávét. Ha a gerezdek utolsó hártyáját nem szedjük le, hanem azzal együtt nyomjuk szét a fokhagymát, elkerülhetjük a kezünk kellemetlen szagát. De eltüntethetjük a kezünkről úgy is, ha sóval vagy citromlével jól bedörzsöljük a kezünket, majd bő vízzel leöblítjük. A fokhagyma aprításához külön deszkát használjunk. Ha végeztünk, dörzsöljük át citrommal vagy petrezselyemmel.

A fokhagymát szagmentesen úgy tárolhatjuk a hűtőben, hogy a megtisztított gerezdeket műanyagzacskóba tesszük. Így sokáig eláll, bármikor felhasználhatjuk.

A fokhagymaszag enyhítése

blog comments powered by Disqus
Google