Menü

Fontos a szervezet számára a jód!

HillVital
2016. 05. 04. 14:11:00

Nagyon fontos a szervezetünk számára a jód, de csak korlátozott mennyiségben.

A felnőtteknek napi 0,15 milligrammra van szükségük minimum, és erre a mennyiségre akár tengeri halakból, kenyérből, de akár vízből is hozzájuthatunk.

Terhesség és szoptatás esetén valamivel több jódra van szüksége a szervezetnek, mint a 0,15 mg. Nagyon jó jódforrások lehetnek a tengeri ételek, mint pl.: kagyló, rák, tengeri halak és a só is. Viszonylag magas a jódtartalma a rozskenyérnek, a zabpehelynek, a burgonyának és a rizsnek is. Ajánlott a sertésmáj fogyasztása, ugyanis mintegy 100 grammal fedezhetjük a napi bevitel mennyiségét. A csapvízben is van jód, ám ez területenként változik. Garantálhatja a napi bevitelt, ha jódozott sóval ízesítjük meg az ételeket.

Ezekből az ételekből juthatsz jódhoz.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Életmód