Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS

Fontos a szervezet számára a jód!

HillVital
2016. 05. 04. 14:11:00

Nagyon fontos a szervezetünk számára a jód, de csak korlátozott mennyiségben.

A felnőtteknek napi 0,15 milligrammra van szükségük minimum, és erre a mennyiségre akár tengeri halakból, kenyérből, de akár vízből is hozzájuthatunk.

Terhesség és szoptatás esetén valamivel több jódra van szüksége a szervezetnek, mint a 0,15 mg. Nagyon jó jódforrások lehetnek a tengeri ételek, mint pl.: kagyló, rák, tengeri halak és a só is. Viszonylag magas a jódtartalma a rozskenyérnek, a zabpehelynek, a burgonyának és a rizsnek is. Ajánlott a sertésmáj fogyasztása, ugyanis mintegy 100 grammal fedezhetjük a napi bevitel mennyiségét. A csapvízben is van jód, ám ez területenként változik. Garantálhatja a napi bevitelt, ha jódozott sóval ízesítjük meg az ételeket.

Ezekből az ételekből juthatsz jódhoz.

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

 
Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Életmód

Keresés

GÖRGESS TOVÁBB