Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Főve vagy nyersen?

HillVital
2017. 10. 09. 13:05:00

Amerikai kutatók felfedezték, hogy a feldolgozott vagy megfőzött paradicsom még a nyersnél is előnyösebb hatásokkal bír.

A lédús növény a legfőbb forrása az erőteljesen antioxidáns hatású likopinnak. De más gyümölcsökkel és zöldségekkel ellentétben sokkal hatásosabb főtt formában. Ez a tápanyag segíthet megelőzni a gyulladásos folyamatokat és a vérrögök képződését. Elég közismert a paradicsom és bizonyos betegségek ritkább előfordulása közötti kapcsolat, például a prosztatarák, a szívbetegség és a csontritkulás.

Mi az a likopin?

A likopin kémiailag a karotinoidok családjába tartozó vegyület. Ez adja a vöröses színt az ebben gazdag növényeknek. Fontos szerepe van a növényi fotoszintézis reakciósorában. A paradicsom mellett a dinnye, egyes grapefruitfajok és a papaya is tartalmaz likopint, elég jelentős mennyiségben. A likopin valódi haszna az antioxidáns tulajdonsága.
Szerinted főtt vagy nyers állapotban egészségesebb a paradicsom? Most megtudhatod.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Egészség