Termékek Menü
0

Glutén-és tejmentes süti

Hozzávalók:

A piskótához:

3 db tojás

2 evőkanál gesztenyeliszt

2 evőkanál nyílgyökérliszt

2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

3 evőkanál kókuszvirág cukor

4 evőkanál kókuszreszelék

0,5 teáskanál szódabikarbóna

1 csipet só

A krémhez:

150 g magas kakaótartalmú feketecsokoládé

1 dl kókuszkrém

2 db kisebb érett banán

4 evőkanál rum

1 marék kókuszreszelék a díszítéshez

Elkészítés:

Először elkészítjük a piskótát. A sütőt előmelegítjük (180 fok, légkeverés). A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a kókuszvirág cukorral habosra verjük.

A sárgájához hozzáadjuk a szitán átszitált gesztenyelisztet, nyílgyökérlisztet, kakaóport és a szódabikarbónát. Jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét, és óvatosan összedolgozzuk. Végül a kókuszreszeléket is hozzákeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és mehet is a sütőbe. Kb. 10-15 perc alatt készen is van, de tűpróbával azért jobb, ha ellenőrizzük. Ha elkészült, kivesszük, és egy rácson hűlni hagyjuk, míg elkészítjük a krémet.

Krém: A banánokat pépesítjük turmix- vagy aprítógépben. A csokit vízgőz felett felolvasztjuk a kókuszkrémmel, s ha már tejesen felolvadt, hozzákeverjük a banánt és a rumot.

Ezt a krémet rákenjük a piskóta tetejére, és megszórjuk kókuszreszelékkel. Ha a krémet túl folyékonynak találnánk, hagyjuk 5-10 percet hűlni, így szebben lehet kenni.

Gluténmentes piskóta.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek
blog comments powered by Disqus
Google