Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Gluténmentes kávés csokitorta

HillVital
2017. 04. 05. 16:15:00

Hozzávalók:

- 35 g  xilit

- 100 g étcsokoládé (60%-os)

- 100 g mandulaliszt (darált mandula)

- 90 g vaj

- 3 db  kisebb tojás

- 20 ml kávé

Elkészítés:

Vízgőz fölött megolvasztjuk a csokit és a vajat, majd hozzáöntjük a kávét.  Ezután szétválasztjuk a tojásokat. Egy tálban felverjük a fehérjét, egy másik tálban pedig a xilitet a tojássárgájával. Átszitáljuk a mandulalisztet. Az olvasztott csokis keverékhez hozzáadjuk a tojássárgás keveréket, majd óvatosan beleforgatjuk a mandulalisztet és a fehérjehabot.

Egy kapcsos tortaformában 175 fokon, 30 perc alatt megsütjük. Kakaóporral és reszelt csokival megszórva tálaljuk.

Gluténmentes kávés csokitorta

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek
blog comments powered by Disqus
Google