Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Gazdag fehérjeforrás, a gomba

HillVital
2016. 10. 12. 16:31:00

A gomba rengeteg vitamint, ásványi anyagot, enzimet és glutaminsavat, valamint szénhidrátot, fehérjét és zsírt tartalmaz.

Gyógyhatása miatt napjainkban egyre elterjedtebb. Vannak olyanok, amelyeknek antibiotikus hatása van, csökkentik a koleszterinszintet.

Ennek köszönhetően védi az érrendszert. Ilyen pl. a kínai shii-take gomba, melynek vírus- és rákellenes tulajdonsága is ismert.

A gomba gyógyhatásai: vérnyomáscsökkentő, vírus- és gombaölő, májvédő, immunerősítő, karbantartja az inzulinszintet, és energiát ad. Különösen a késői laskagomba és a pecsétviaszgomba rendelkezik rengeteg jótékony tulajdonsággal.

Vannak, akiknek érzékeny a gyomruk a gombafehérjére, és nem tudják megemészteni. Ők ne kísérletezzenek a fogyasztásával. Elkészíthetjük párolva, grillezve, rántva vagy akár pörköltnek.

Vigyázzunk, ha a gombát magunk szedjük. Mindig vizsgáltassuk meg gombaszakértővel, mert nagyon sok mérgező fajta él hazánkban.
A gomba mint fehérjeforrás

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Egészség