Termékek Menü
0

Görög saláta

HillVital
2017-01-09 16:01:00
Görög saláta

A görög saláta az egyik legnépszerűbb saláta. Ízvilága jellegzetes, egyediségét a fetasajt és az oregánó kölcsönzi. Elkészítése nem bonyolult, ráadásul nagyon egészséges étel. Jól illik a húsokhoz, sültekhez, de önálló ételként is fogyasztható. 
Tovább olvasom...

Hozzávalók

- A salátához

- 2 db paradicsom

- 1 fej lilahagyma

- 100 g kígyóuborka

- 10 szem olívabogyó (fekete, magozott)

- 10 szem olívabogyó (zöld, magozott)

- 150 g fetasajt

Az öntethez

- 4 evőkanál extra szűz olívaolaj

- 1 teáskanál citromlé

- 1 púpozott teáskanál oregánó (friss vagy szárított)

Elkészítés

A citromlevet, olívaolajat, morzsolt oregánót keverjük össze egy csészében, és hagyjuk egy órát pihenni, hogy az ízek összeérjenek.

Aprítsuk fel a paradicsomot, uborkát, hagymát, az olívabogyókat magozzuk ki, és vágjuk félbe. Végül a fetát vágjuk kb. 5x5 mm-es kockákra.

Tegyük a tálba az összetevőket, locsoljuk meg az öntettel, és óvatosan keverjük össze. Mielőtt fogyasztjuk, két órára tegyük a hűtőbe!
Görög saláta recept

 

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE, ÉS ADJ EGY ESÉLYT MAGADNAK AZ 5000. FT. ÉRTÉKŰ UTALVÁNY MEGNYERÉSÉRE!

 

Részletek


Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek
blog comments powered by Disqus
Google