Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Grillezzünk egészségesen!

HillVital
2016. 05. 20. 14:33:00

Néhány jó tanács az egészséges grillezéshez:
A grillsütőt használat előtt és után mindig alaposan tisztítsuk meg!
 

Sovány húsokat válasszunk! Legjobb a hátszín, de ha még egészségesebbet akarunk enni, válasszunk csirke- vagy pulykamellet, esetleg halat.

Azért érdemesebb sovány húst választani, mert abból kevés zsír csöpög. Így kisebb az esélye, hogy a zsír lángra kapjon, s a füsttel egészségtelen és veszélyes anyagok lepjék el a hús felületét.

Zöldséget is lehet grillezni! Nem is választhatnánk jobb köretet, mint a paradicsom, zöldpaprika, cukkini, padlizsán, hagyma. Magas vitamin- és rosttartalmuk miatt is egészséges választás.

Süssünk fóliában! Ha alufóliában sütjük meg a húsokat, kolbászokat, kisebb az esély, hogy odaég, ráadásul a zsír sem csöpög a parázsra, fellobbanó lángot okozva.

Pácoljuk be előtte a húsokat! Egy jó páctól puhább lesz a hús, ugyanakkor egy védőréteget képez a hús felületén, így az égés ellen is véd. Pácoláshoz használjunk olívaolajat, fűszernövényeket (bazsalikom, rozmaring, kakukkfű, fokhagyma)!

A legfontosabb következik: ne süssük túl, ne égessük oda a grillezni valókat, mert az égett, elszenesedett húsból valóban káros anyagok szabadulnak fel. Inkább alacsony hőmérsékleten grillezzünk, és inkább hosszabb ideig tartson a sütés. Figyeljünk oda, de ha mégis előfordulna, hogy lángra kap, odaég, akkor inkább dobjuk ki! Az egészségünk többet ér néhány szelet húsnál!

S ha kész az ízletes vacsora, már csak egy jó társaságra, jó hangulatra, na meg persze egy pohár finom fehérborra van szükség.

Grillezz egészségesen.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek