Menü

Grillezzünk zöldségeket!

HillVital
2016-06-29 14:32:00

Mindig a zöldség nagyságától függ, hogy hogyan grillezzük. A cukkinit, hagymát, padlizsánt szeleteljük fel. A paradicsomot, paprikát, gombát félbe vághatjuk.

Előtte be is pácolhatjuk, hogy ízletesebb legyen! Arra vigyázzunk, hogy a pácot mindig üveg- vagy porcelánedényben kell elkészíteni.

A legízletesebb, ha olívaolajat, mézet, fokhagymát, citromlevet használunk! De ízesíthetjük mustárral, zöldfűszerekkel is! A keményebb húsú zöldségeket előtte akár egy kis vízben puhíthatjuk is. Grillezésnél vigyázzunk, hogy akárcsak a húsokat, a zöldségeket is parázs felett süssük! A zöldségek mellet kiváló a grillezett gyümölcs is: alma, körte, ananász, barack. Egy jó hír: a zöldségek, gyümölcsök grillezésénél az olyannyira veszélyes rákkeltő anyagok sem jelennek meg, mint a helytelenül grillezett húsoknál. Az is egy egyszerű mód, ha nyársra húzzuk a grillezni valókat. A nyárs lehet egy hurkapálcika, vagy vághatunk a kertben is. 

Készíts grillezett zöldséget.

Tartalomhoz tartozó címkék: Egészség
blog comments powered by Disqus
Google