Tudd meg milyen hasznos a gránátalma héja!
Manapság egyre több kutatás mutatja ki, hogy a gyümölcs héjában több a tápanyag és nyomelem, mint magában a gyümölcshúsban. Ilyen a gránátalma is. A gránátalma egy igazi szuperélelem, felsorolni is nehéz lenne, annyi jótékony hatóanyagot tartalmaz. Nagyon egészséges a héja is, hiszen képes megszüntetni a görcsös panaszokat és a gyomorgyulladást. Először is szárítsuk meg a gránátalma héját, ezután 200 ml vizet tegyünk oda forrni, és adjunk hozzá 10-12 gramm szárított gránátalmahéjat. 15-20 percre fedjük le az edényt, amiben főzzük. Ezután készen is vagyunk. Hasmenés esetén igyunk egy fél bögrével, és 10 perc alatt el kell, hogy múljon a hasmenés. Ha 10 perc múlva sem érezzük magunkat jobban, akkor igyunk 3 óránként fél bögrével ebből a főzetből, amíg el nem múlik. Gyomorfekélyt is kezelhetünk vele. Fogyasszuk 7 napig a fentebb említett gyógykészítményből. 4 részben kell 100 ml főzetet meginnunk a nap folyamán, tehát egy adag 20-25 ml-nek felel meg. Az első adagot reggel étkezés előtt kell meginnunk, ezután 3 óránként folytassuk az adagok elfogyasztását. 1 hétig tart a kezelés, de azt fontos tudni, hogy ha az első napon már fogyasztottunk belőle, akkor a másodikon szünetet kell tartani, és így tovább egész héten.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
