Termékek Menü
0

Gyógyhagymák!

HillVital
2015-08-03 14:39:00
Gyógyhagymák!

Mindegyik hagymafajtának megvan a saját jó tulajdonsága. Ismerj most meg egy kicsit jobban néhányat.
Tovább…

A hagymafélék többsége baktériumölő hatású. Ismerj meg néhány változatot.

Fokhagyma: Illata jellegzetesen erős, az íze pedig csípős. Tartalmaz A-, B1-, B2-, B3- és C-vitamint, és az ásványi anyag-tartalma is jelentős. Megkérdőjelezhetetlen a gyógyhatása: használhatjuk vérnyomáscsökkentőként, bélfertőtlenítésre, de még az emésztés serkentésére is használható.

Vöröshagyma: A legcsípősebb hagymafajta Magyarországon. Tartalmaz A-, B1-, B2- és C-vitamint, de van még benne kalcium, kálium, foszfor, vas és nátrium is. Epe- és vizelethajtó hatása is van, szíverősítő és vérnyomáscsökkentő, valamint gyulladáscsökkentő.

Medvehagyma: Levele kiváló C-vitamin-forrás. Hasonlít a fokhagymához mind ízben, mind élettani hatásban. Ajánljuk, hogy fogyasszuk nyersen finomra aprítva!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus
Google