Gyömbéres gyomornyugtató limonádé
Ki ne ismerné az érzést, hogy egy hirtelen trauma, vagy a tartós stressz hatására gyomra összeugrik?
Számos tea és italkeveréket használhatunk a gyomrunk nyugtatására, azonban ezzel a természetes módszerrel valóban meglepő eredményeket érhetünk el!
Hogyan lehetséges, hogy egy föld alatti gumó ennyi aromát, erőt hordozzon magában? Csípős, fűszeres, különleges aromája nem csak sütemények, húsok, halak, levesek főszereplője is lehet. Tisztít és gyógyít is, sőt… vágykeltő is. Csodafűszer!
Gyógyhatását tekintve orvosságként az egyik legrégebben használt növény. A hagyományos indiai ájurvédikus orvoslás szerint a gyömbér nem csak a testet, hanem a lelket is erősíti.
A gyömbér kitűnően használható gyomorbántalmakra, hányingerre, emésztési problémákra. A gyökér forrázata vértisztító hatású, meghűlés, torokfájás, felfúvódás, étvágytalanság, gyengeség ellenszere lehet.
Gyömbéres gyomornyugtató limonádé recept
Hozzávalók
kb. 15 cm hosszú meghámozott, vékonyan szeletelt gyömbér
1 l víz
3 ek méz
2 citrom héja
1 csésze citromlé
citromkarikák és friss menta
Elkészítés
Felforraljuk a vizet, a mézet, a gyömbért, a citromlevet és a citromhéjat. Addig kevergetjük, amíg a méz teljesen fel nem oldódik. Ha ez megtörtént, akkor az edényt levesszük a tűzről és fedő alatt 30-40 percig állni hagyjuk. Ha letelt az idő, levesszük a fedőt, majd hagyjuk kihűlni. Végül egy kancsóba öntjük, ízlés szerint jégkockákkal még jobban lehűtjük, és citromkarikákkal, friss mentával kínáljuk.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
