Menü

Így készítsünk gyógynövényből szörpöt: gyömbérszörp

HillVital
2017. 04. 20. 16:48:00

A gyömbér csípős íze a meleg és a hideg időszakban egyaránt kívánatos. A belőle készített szörpöt bármelyik évszakban fogyaszthatjuk. A gyömbér remek fertőtlenítő, rendbe teszi az emésztést, hatékony hányinger, émelygés, menstruációs görcsök esetén is. Erősíti az immunrendszert, támogatja a működését, rendszeres fogyasztása mindenkinek ajánlott. 

Gyömbérszörp

Hozzávalók:

- diónyi gyömbér karikákra szeletelve

- 1 l víz

- 2 citrom, karikákra szeletelve

- 60 dkg nyírfacukor

Elkészítés:

A felkarikázott gyömbért a citromszeletekkel együtt egy nagy tálba tesszük, és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Egy éjszakára állni hagyjuk. Másnap feltesszük főni, hozzáadunk 1 liter vizet és a nyírfacukrot. Felforraljuk, és addig főzzük, amíg kicsit besűrűsödik. Azután tiszta üvegekbe szűrjük, és szorosan lezárjuk. Az üvegeket kb. 5 percig fejtetőre állítjuk, majd hagyjuk lassan kihűlni.

Gyömbérszörp recept.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek