Termékek Menü
0

Így készítsünk gyógynövényből szörpöt: gyömbérszörp

HillVital
2017-04-20 16:48:00
Így készítsünk gyógynövényből szörpöt: gyömbérszörp

Eddig megismerkedtünk a menta- és a citromfűszörppel. Végül a gyömbérszörp következik.
Tovább olvasom...

A gyömbér csípős íze a meleg és a hideg időszakban egyaránt kívánatos. A belőle készített szörpöt bármelyik évszakban fogyaszthatjuk. A gyömbér remek fertőtlenítő, rendbe teszi az emésztést, hatékony hányinger, émelygés, menstruációs görcsök esetén is. Erősíti az immunrendszert, támogatja a működését, rendszeres fogyasztása mindenkinek ajánlott. 

Gyömbérszörp

Hozzávalók:

- diónyi gyömbér karikákra szeletelve

- 1 l víz

- 2 citrom, karikákra szeletelve

- 60 dkg nyírfacukor

Elkészítés:

A felkarikázott gyömbért a citromszeletekkel együtt egy nagy tálba tesszük, és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Egy éjszakára állni hagyjuk. Másnap feltesszük főni, hozzáadunk 1 liter vizet és a nyírfacukrot. Felforraljuk, és addig főzzük, amíg kicsit besűrűsödik. Azután tiszta üvegekbe szűrjük, és szorosan lezárjuk. Az üvegeket kb. 5 percig fejtetőre állítjuk, majd hagyjuk lassan kihűlni.
Gyömbérszörp recept.

 

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE, ÉS ADJ EGY ESÉLYT MAGADNAK AZ 5000. FT. ÉRTÉKŰ UTALVÁNY MEGNYERÉSÉRE!

 

Részletek


Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek
blog comments powered by Disqus
Google