Menü

Egészséges-e a gyorsfagyasztott étel?

HillVital
2016. 08. 25. 16:19:00

Mellettük szól, hogy a betakarítást követően néhány óra múlva feldolgozzák őket.

A fagyasztási folyamat során csak kismértékű tápanyagveszteség történik, ezért megőrzik a magas vitamin- és ásványi anyag- tartalmukat, ezzel szemben a friss zöldségek lehet, csak hetek múlva jutnak el hozzánk.

A friss zöldségek szállításuk alatt folyamatosan veszítenek a vitamin- és ásványi anyag- tartalmukból. A fagyasztás miatt nem roncsolódik a növény sejtfala, ezért kiolvasztáskor megőrzi az eredeti színét és alakját, valamint vitamintartalmát és illatát is. A kiolvadás után készen áll a tálalásra, nem kell órákig zöldséget tisztítani, áztatni, hanem azonnal főzhetjük. Manapság bármilyen zöldséget, gyümölcsöt megtalálhatunk az áruházakban, amelyek megfelelő hűtés mellett akár több hónapig is elállnak. Tehát ebből a szempontból mindenképpen megéri gyorsfagyasztott ételeket fogyasztanunk. Persze a gyorsfagyasztástól nem lesz kiváló minőségű a zöldség – nem lesz vegyszermentes vagy nem génmanipulált. Tehát, ha módunkban áll friss, jó minőségű zöldséget vásárolni biokertészetből, őstermelőktől, üvegházaktól, ahol nem vegyszerezik a portékát, akkor az a legjobb választás. Persze a gyorsfagyasztott zöldségek fogyasztása jobb, mint ha nem fogyasztunk zöldséget egyáltalán.

Gyorsfagyasztott ételekről.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Egészség
blog comments powered by Disqus
Google