Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS

Egészséges-e a gyorsfagyasztott étel?

Veress Máté - HillVital
2019. 05. 24. 08:14:00

Mellettük szól, hogy a betakarítást követően néhány óra múlva feldolgozzák őket.

A fagyasztási folyamat során csak kismértékű tápanyagveszteség történik, ezért megőrzik a magas vitamin- és ásványi anyag- tartalmukat, ezzel szemben a friss zöldségek lehet, csak hetek múlva jutnak el hozzánk.

A friss zöldségek szállításuk alatt folyamatosan veszítenek a vitamin- és ásványi anyag- tartalmukból. A fagyasztás miatt nem roncsolódik a növény sejtfala, ezért kiolvasztáskor megőrzi az eredeti színét és alakját, valamint vitamintartalmát és illatát is. A kiolvadás után készen áll a tálalásra, nem kell órákig zöldséget tisztítani, áztatni, hanem azonnal főzhetjük. Manapság bármilyen zöldséget, gyümölcsöt megtalálhatunk az áruházakban, amelyek megfelelő hűtés mellett akár több hónapig is elállnak. Tehát ebből a szempontból mindenképpen megéri gyorsfagyasztott ételeket fogyasztanunk. Persze a gyorsfagyasztástól nem lesz kiváló minőségű a zöldség – nem lesz vegyszermentes vagy nem génmanipulált. Tehát, ha módunkban áll friss, jó minőségű zöldséget vásárolni biokertészetből, őstermelőktől, üvegházaktól, ahol nem vegyszerezik a portékát, akkor az a legjobb választás. Persze a gyorsfagyasztott zöldségek fogyasztása jobb, mint ha nem fogyasztunk zöldséget egyáltalán. 

A gyorsfagyasztott gyümölcsök és zöldségek ugyanolyan dús tápanyagban mint a friss növények, sőt legtöbbször még akár több vitamin és ásványi anyagot is tartalmazhat. Ezt még kutatások is alátámasztják, ugyanis egy tudós csoport tesztet végzett el, hogy összehasonlítsák a friss és a mélyhűtött termékeket. A gyorsfagyasztott növényekben több tápanyagot találtak a gyümölcsöktől a zöldségekig mindenben. Háromból, két esetben a fagyasztott növények sokkal gazdagabbak voltak antioxidánsokban, béta-karotinban és luteinben is. A gyorsfagyasztás nem rombolja a tápanyagok, kifejezetten megőrzi azokat. Például egy friss brokkoli 1 hét után 50%-kal kevesebb C-vitamint tartalmaz, míg a gyorsfagyasztott brokkoli csupán 10%-ot veszít a tartalmából 1 év alatt.  

Mindent a gyorsfagyasztott ételekről.

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

 

Keresés