Menü

Ezek az ételek fokozzák a gyulladást!

HillVital
2016. 05. 23. 16:19:00

Érdemes elkerülnünk az olajban sült ételeket, mint a sült krumpli, fánkfélék és nehéz tészták.

Nagyon magas kalóriatartalmuk mellett növelhetik a gyulladásos folyamatok erősségét.

Ha mégis ilyesmiket akarunk fogyasztani, akkor érdemes minél egészségesebb módon elkészíteni. A fehér lisztből készült ételek, mint pl.: kenyérfélék, péksütemények és kekszek növelik a gyulladást a szervezetben, és rosttartalmuk is minimális, ami olyan problémák kialakulásához is vezethet, mint a székrekedés. Érdemes ezeket lecserélni teljes kiőrlésű lisztből készült termékekre. Az alkoholfogyasztással, mint mindig, a mértékletesség a helyes út. Nem érdemes naponta több pohárral inni, ugyanis az csak fokozza a gyulladást. Érdemes óvatosnak lennünk a reggeli müzlikkel, müzliszeletekkel, ugyanis nagyon magas a cukortartalmuk. A joghurtok gyümölcsös változata is televan cukorral, tehát ajánljuk inkább a natúr joghurtot, és mi keverjünk hozzá gyümölcsöt. 

Ezek az ételek fokozzák a gyulladást a szervezetben.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Egészség