Termékek Menü
0

Hogyan aszaljunk gyümölcsöt?

HillVital
2017-01-02 15:10:00
Hogyan aszaljunk gyümölcsöt?

Nagyon ízletes nassolnivalók lehetnek a különböző aszalt gyümölcsök. Ma már jobbnál jobb aszalógépek kaphatók. De ezek nélkül a masinák nélkül is egyszerűen aszalhatunk gyümölcsöt. Ismerjük meg, hogyan!
Tovább olvasom...

Mindig egészséges, ép gyümölcsöt aszaljunk.
 

Csak olyan terményt érdemes aszalni, amelyeknek viszonylag nagy a szárazanyag- és a cukortartalma, és aszalása nem jár a gyümölcs minőségének romlásával. Száríthatjuk a gyümölcsöket egészben vagy szeletelve, héjazva vagy héjjal együtt.

Legegyszerűbben és legolcsóbban a napon aszalhatunk. Ha a napon aszalunk, akkor csak szélvédett, pormentes helyen tegyük. Az aszalni valót tegyük tálcára vagy drótszitára, és takarjuk le egy ritka szövésű anyaggal, esetleg tüllel. Többször forgassuk meg, hogy minden oldalon egyenletesen aszalódjon.

De száríthatjuk a gyümölcsöket sütőben is.

Ha sütőben aszalunk, a szárítást alacsony hőfokon végezzük, nehogy az anyag megégjen. A sütő hőmérsékletét az ajtó nyitásával is szabályozhatjuk.

Az aszalás akkor ér véget, ha kipróbáljuk a következőt:

Ha a gyümölcsöt összenyomjuk, már nem enged levet, és az egyes darabok rugalmasan szétválnak. A kész aszalt gyümölcsöket ritka szövésű, tiszta vászonzacskóban, szellős, száraz helyen tároljuk. 
Gyümölcsaszalás művelete

 

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE, ÉS ADJ EGY ESÉLYT MAGADNAK A NAPI 5000. FT. ÉRTÉKŰ UTALVÁNY MEGNYERÉSÉRE!

 

Részletek


Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Házi praktikák, fortélyok
blog comments powered by Disqus
Google