Gyümölcs cukorbetegeknek, melyet bátran fogyaszthatnak
Most bemutatjuk azokat a gyümölcsöket, melyek mérsékelt fogyasztás mellett nem befolyásolják túlzottan a vércukorszintet.
Gyümölcs cukorbetegeknek, melyet bátran fogyaszthatnak:
Alma
Az almának számos jótékony tulajdonsága mellett az is egy óriási előnye, hogy különösen jó hatással van a vércukorra. Ebben a gyümölcsben megtalálható ugyanis a pektin nevű anyag, mely gondoskodik arról, hogy az élelmiszerek cukortartalma lassan kerüljön be a vérbe. Fontos azonban, hogy ne hámozzuk meg az almát, mivel ez az anyag elsősorban a gyümölcs héjában található meg.
Egy különleges gyümölcs édeskés, savanykás, üdítő íze miatt. Antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, hatékonyan harcol a káros szabadgyökök ellen. Fogyasztásával kielégíthetjük napi C-vitamin szükségleteinket is. Jótékony hatással van a látásunkra is. Kutatások szerint szoros összefüggés mutatható ki a kivi fogyasztása és a vércukorszint csökkenése között. A kivi cukorbetegeknek is ajánlott valamint nagyszerű C-vitamin forrás. A kivi segítségével úgy pótolhatod a szervezet számára az energiát és a tápanyagokat, hogy megemelkedne a vércukor és az inzulinszint. A benne található enzimek megvédenek a szívbetegségtől is valamint nagy segítséget jelentenek a zsírégetés során is. A kivi tehát kiváló fogyókúrás étel is, ez pedig fontos lehet a cukorbetegség esetében. A kivi hatásos a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésére is.
A citrom már régen hatékony népi gyógymódnak számít a 2. típusú cukorbetegség kezelésében. Mindez a benne található rostnak és C-vitaminnak köszönhető, ezek ugyanis kifejezetten hasznos anyagok a cukorbetegek számára. A gyümölcs glikémiás-idexe igen alacsony, de bebizonyosodott, hogy más ételek glikémiás-indexét is csökkentheti. Kutatások szerint, már fél citrom leve jelentősen, akár 30%-al csökkentheti az étkezések utáni vércukorszintet.
A fekete áfonya a cukorbetegségnek az egyik legjobb természetes gyógymódja. Magas az antioxidáns-tartalma, amely védi az ereket, javítja a rosszabb vérellátást, melyet a diabétesz okozhat. A fekete áfonya a szemet is védi, megelőzi a cukorbetegség okozta szemkárosodást.
Grapefruit
A grapefruitnak nem csak a húsa, de magja is kifejezetten ajánlott cukorbetegség esetén. Mint általában a citrusfélék, ez a gyümölcs is magas C-vitamin-tatalommal rendelkezik. Erős antioxidáns, mely segít növelni a szervezet ellenálló képességét a fertőzésekkel szemben, és megvédi a sejteket a szabadgyökök okozta károktól. A grapfruitban található flavonoid fokozza a szervezet inzulinérzékenységét, valamint segít fenntartani az egészséges testsúlyt, ami egy lényeges elem a cukorbetegség kezelésében.
Magnézium: A magnézium szerepe fontos a cukorbetegség esetén. Sok cukorbeteg szervezetében nincs elég magnézium, ami az inzulin felhasználását akadályozza és késlelteti a sebgyógyulást. Gazdag magnéziumforrások lehetnek az olajos magvak, és a teljes kiőrlésű lisztfélék.
Fahéj: Segíti a vércukorszint szabályozását kettes típusú cukorbetegség esetén. Napi fél kiskanállal való fogyasztás is leviszi a vércukorszintet.
Ginseng: A ginsengnek sokféle jótékony hatása van az egészségre. Cukorbetegség szempontjából vércukorszint csökkentő hatással bír, valamint segíti az inzulin felszabadulását a hasnyálmirigyben.
Keserű uborka: Kutatások szerint a keserű uborka természetes gyógymód lehet a cukorbetegségre. Úgy csökkenti a vércukorszintet, hogy a szervezet saját inzulinját teszi hatékonyabbá.
Kávé: Érdekes de bizonyított, hogy azok akik rendszeresen fogyasztanak kávét, kisebb az esélyük a cukorbetegség kialakulására.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
