Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS

5 zöldség és gyümölcs amit télen érdemes fogyasztani

Veres Máté - HillVital
2019. 06. 18. 10:10:00

Télen még több vitaminra van szükség, sokkal többre mint az év többi részében. Ez az 5 gyümölcs és zöldség rendkívül egészséges.
 

Nézzük is melyek ezek:
Kivi: Nagyon magas a C-vitamin tartalma. A kivi apró magjai segítenek serkenteni az emésztést valamint magas a rosttartalma is. Segíti a vas felszívódását, nagyon jó a vérszegénység megelőzésére is, javítja a látást valamint szebb lesz tőle a bőr is.

Alma: Az alma az egyik legnépszerűbb gyümölcs télen. Már 1 alma elfogyasztásával megerősítheted az immunrendszeredet. Jelentős a C-vitamin tartalma és antioxidánsokat is tartalmaz, a benne lévő rostok serkentik az emésztést. Az alma rendszeres fogyasztása segít csökkenteni a koleszterinszintet. A benne található flavonoidok segítik a gyulladás csökkentését.

Grapefruit: Ez az egyik legjobb lúgosító gyümölcs. A héjától megszabadítva az egyik legjobb téli gyümölcs. Nagyon magas a C-vitamin tartalma, segít erősíteni az immunrendszert, nagyon jó vértisztító és a megfázásos betegségek ellen is nagyon hatékony. Aki nem szereti mert keserű az íze, az nyugodtan kombinálhatja naranccsal vagy almával.

Cékla: A cékla az egyik legnagyobb sláger télen. Köretnek is nagyon jó és salátaként is megállja a helyét. Nagyon jó rákmegelőző a cékla. Idősebb korban is ajánlott a fogyasztása, ugyanis segít gyógyítani az elbutulást. Élénkíti az agyműködést is. A folsavtartalma miatt pedig az Alzheimer-kórt is segít megelőzni.

Fekete retek: A retekfélék az egész évben nagyon népszerűek szoktak lenni. Alacsony a kalóriatartalma és rengeteg benne a vitamin. Gazdag C-vitaminban és erősíti az immunrendszert is. Megfázás esetén nagyszerű lehet a lereszelt fekete retek egy evőkanál mézzel.

Kelbimbó: A kelbimbó rokona a kelkáposztának. Nagyon magas a tápanyag tartalma. AZ egyik legjobb K-vitamin forrás, de található benne A-, B- és C- vitamin is. Található benne rost és alfa-liponsav is amelyek segítenek a megfelelő szinten tartani a vércukorszintet.

Mángold: Valahol leveles répának is szokták nevezni, de a legközelebbi rokona a cékla. Nagyon sokat szokták alkalmazni a mediterrán konyhában. Csökkenthetőek vele a szívbetegségek kialakulásának kockázatai.

Pasztinák: A pasztinák a sárgarépához hasonlít, de az íze a petrezselyemre hasonlít. Nagyon sok C-, B- és E- vitamint tartalmaz valamint található benne kálium, magnézium és mangán is. Nagyon jó hatással van az emésztőrendszerre.
5 ZÖLDSÉG ÉS GYÜMÖLCS AMIT TÉLEN ÉRDEMES FOGYASZTANI

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

"Dr. Rojkó László, Budai Péter"

 

Keresés