Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS

Miért „sírunk” a hagyma aprítása közben?

HillVital
2016. 06. 07. 14:50:00

Miért könnyezünk hagymaszeletelés közben? A válasz egyszerű. Amikor szeletelés közben a hagyma sejtjei sérülnek, felszabadul a hagyma illóolaja, amely irritálja a szemet. Ez nem veszélyes, csak kellemetlen.
 

Mit tehetünk ellene?

Van, aki orrcsipeszt használ vagy búvárszemüveget, de vannak egyszerűbb módszerek is.

Az egyik legjobb, ha a hagymát megmossuk hideg vízben, s a kést is bevizezzük.

A felezett hagymát, amit éppen nem vágunk, fordítsuk lefelé a vágódeszkára, így kevesebb illóolaj kerül a levegőbe, ezáltal a szemünkbe.

Már nagyanyáink is ismerték a következő módszert: hagymaaprítás közben vegyünk a szánkba egy nagy korty vizet, és tartsuk ott. Nem fogjuk érezni a hagyma szagát, a szemünket sem fogja csípni, s a végén egyszerűen köpjük ki a vizet.

Van még egy jó módszer: hűtsük le a hagymát a hűtőben, vagy tegyük néhány percre a fagyasztóba. A hideg hatására a kémiai folyamatok lelassulnak, nem szabadul fel annyi illóolaj, így nem éri a szemet. De dolgozzunk szaporán, hogy ne melegedjen fel kezünk alatt a hagyma.
Tudd meg miért sírunk a hagyma aprítása közben.

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

"Dr. Rojkó László, Budai Péter"

 
Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Házi praktikák, fortélyok

Keresés