Hagymás céklasaláta
A következő saláta gyorsan elkészíthető, és rettentő egészséges.
Magában is fogyasztható, de húsok mellé köretnek is.
Hozzávalók:
- 3 db cékla
- pici só, bors, köménymag
- 2 db lilahagyma
A cékla nagyon jó kalcium, kálium, vas, szilícium és magnéziumforrás is de tartalmaz még cinket, rezet, ként, mangánt, jódot, krómot, kobaltot és nikkelt is. Vitaminokban is nagyon gazdag, tartalmaz B1-,B2-, B6- és C-vitamint is. Ezeken kívül tartalmaz még folsavat is nagyon jól hat a hormonokra. A kálium nagyon jót tesz a testnek, legfőképpen az izmoknak. A levében található a legtöbb vitamin. A cékla a smoothiek leggyakoribb alapanyaga. Nagyszerű antioxidáns a cékla, nagyon jó hatással van a májra a test méregtelenítő szervére. A cékla semlegesíti az antioxidánsokat. Sportolóknak rendkívül ajánlott a céklalé rendszeres fogyasztása. A cékla elősegíti a megfelelő véráramlást és csökkenti a vérnyomást is.
A lilahagyma rendkívül sok C-vitamint tartalmaz. Érdemes rendszeresen fogyasztani a magas vitamintartalma miatt. Lehet hihetetlen de a lilahagymának vércukorszint-csökkentő hatása is van. A lilahagyma egy nagyon jó vízhajtó is. A lilahagyma segít kitisztítani a bőrt is, méregteleníti és a pattanásoktól is megszabadítja a bőrt.
Elkészítése:
Alaposan mossuk meg a céklákat, és héjastul puhítsuk tűpróbáig. Várjuk meg, amíg egy kicsit kihűlnek, majd hámozzuk meg, és vágjuk apró kockákra vagy csíkokra. Locsoljunk a céklára olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, és adjunk hozzá egy kevés köménymagot. Vágjunk apróra 2 db lilahagymát, és dinszteljük meg egy kevés olajon, és keverjük a céklához. Hidegen és melegen is isteni finom ez a saláta!
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
