Termékek Menü
0

Hagymával szabályozható a vércukorszint

HillVital
2017-06-28 10:01:00

Egyes tanulmányok szerint a hagyma napi fogyasztása a vércukrot akár 50%-kal is csökkentheti.

A hagymakivonat egy vizsgálatban egész feltűnően csökkentette mind a túl magas vércukorszintet, mind a túl magas koleszterinértéket. A tanulmány eredményeit 2015. március elején tették közzé, mely szerint a hagyma valóságos cukorbetegség elleni szer. Ezen felül olcsó, szinte mindig elérhető, és nagyon egyszerűen az étrendbe illeszthető.

Egy további jótékony hatása volt a hagymakúrának, hogy testsúlycsökkenéshez is vezetett. A kutatók szerint azért, mert a hagyma serkenti az anyagcserét. Bár a hagyma hatásmechanizmusa a cukorbetegségnél még ismeretlen, vagyis még mindig nem tisztázott, hogy a hagyma milyen mechanizmusokon keresztül csökkenti a vércukorszintet. Még csak feltételezés, hogy a hagyma krómtartalma növeli a sejtek inzulinérzékenységét úgy, hogy több vércukrot lesznek képesek felvenni, és ezáltal csökken a vércukorszint. Egy másik verzió szerint a hagyma fokozott inzulintermelést vált ki a hasnyálmirigyben. A hagymának azonban minden esetben nyersnek kell lennie.

Ha tehát élvezni szeretnénk a hagyma antidiabetikus hatását, rendszeresen nyers hagymát kell ennünk, pl. salátában, mártogatósban, szendvicsen stb.

A megfőzött, párolt vagy más módon hőkezelt hagyma nem mutat hasonló hatást.

Vércukorszint szabályzás hagymával.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Házi praktikák, fortélyok
blog comments powered by Disqus
Google