Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Miért ajánlott halat enni?

HillVital
2016. 08. 30. 15:56:00

A hal egy nagyon egészséges táplálék, nagyon hosszan sorolhatnánk pozitív hatásait.

Rendkívül gazdag fehérjében, könnyen emészthető, tele hasznos tápanyagokkal és vitaminokkal.

Található benne foszfor, szelén, vas, kálium, kalcium, fluor, valamint a pajzsmirigyműködésnek kedvező jód is. Vitaminban is gazdag, ugyanis megtalálható benne az A-, D-, B2-, B6- és B12 vitamin is. Az olajos húsú halak tartalmaznak omega-3 zsírsavat, ami szintén fontos a szervezetünk számára. Az omega-3 zsírsavak csökkentik a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának esélyét, de erősítik az immunrendszert, és gyulladáscsökkentő hatásuk is van. Ajánlott heti 2-3 étkezés alkalmával halat fogyasztani. Fogyaszthatjuk sült vagy párolt formában, készíthetünk belőle pástétomot, de akár salátákba vagy tésztás ételekbe is tehetjük. Aki nem szereti a halhúst, annak is mindenképpen ajánljuk, hogy adjon neki még egy esélyt, már csak a megannyi egészséges hatása miatt is.

Fogyassz minél több halat.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Életmód