Termékek Menü
0

Használjuk a sót ésszel!

HillVital
2015-05-21 11:22:00
Használjuk a sót ésszel!

Tanuljunk meg bánni a sóval!
Tovább…

Ne sózzuk meg előre az ételeket, csak a főzés befejezése előtt.
A hirtelensült ételeket inkább borsozzuk és szórjuk meg fűszerekkel mielőtt megkezdjük a sütést. A végén tegyük hozzá a sót mert rágós lesz a hús.
Főzelékek elkészítésénél használjunk sós vizet és ha lehet akkor csak pároljuk, hogy ne vesszen oda a tápanyag.
Leveseknél előre sózzunk, így nem lesz íztelen.
Ha cserépedényben sütünk vagy párolunk akkor sózzunk előre.
Burgonyát akkor kell sózni amikor a víz már forr.
Könnyebben tisztíthatjuk az újburgonyát ha hideg sós vízben áztatjuk ezután pedig kés helyett műanyag szivaccsal csak ledörzsöljük a héjat.
Az étolaj nem sűrűsödik be ha egy kávéskanálnyi sót teszünk bele.
Ha nem bírjuk a nagyon csípőset, akkor a csípős paprikát ha néhány percig sós vízben áztatjuk, veszt az erejéből.
Szebb színű lesz a tojás sárgája ha keveréskor teszünk hozzá egy kevés sót.
Könnyebb felverni a tojásfehérjét ha egy csipet sót teszünk hozzá.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus
Google